| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Care este rostul intrebarilor de la examenul de la sala care nu apar pe DRPCIV? Adica de unde vor ei sa invatam si sa facem teste daca ei baga intrebari care nu apar pe site-ul DRPCIV?

32 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Rostul intrebarilor este ca tu sa demonstrezi ca stii toata legislatia, nu doar raspunsurile de la cateva chestionare.
In viata reala vei intalni mai multe situatii decat cele de la simularile de examen, si va trebui sa actionezi corect, altfel poti pierde permisul si mai grav, se poate ajunge la pierderi materiale, vatamari corporale sau decese.

| NLS a răspuns:

Site-ul DRCPIV.ro este locul unde gasesti toate intrebarile ce vin la sala, doar ca la unele se schimba putin forma.
CA SA NU le inveti pe de rost.

Daca stii legislatia si parcurgi testele de acolo minim 1 data, preferabil de 2 ori, garantat faci macar 23-24 puncte.

Daca o sa faci doar teste fara sa inveti legislatia, nu o sa faci mai mult de 16-18.

| Holiday a răspuns:

De fapt, normal ar fi ca niciuna dintre intrebarile de la examenul teoretic sa nu fie publice, ci sa fie inlocuite periodic.
Asa, mult mai putini imbecili, care nu inteleg nimic din legislatia rutiera, ci doar memoreaza niste raspunsuri, ar avea permis.
Iar de invatat, trebuie sa inveti din cartile de legislatie rutiera, evident. Exista si in format electronic, actualizate.

Cand dadeai test, sau examen, la scoala, aveai subiectele dinainte din care vei da?! Atunci de unde invatai? Evident, din manuale si din ce ti se preda in clasa, nu?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Holiday):

Pai majoritatea au invat doar din teste

Nu noua de dadea subiectele inainte la multe materii, eram o clasa slaba

Cu ce sa fie inlocuite? Nu se presupune ca ar trebui sa facem teste

Si eu nu inteleg unde sunt toate intrebarile de la sala, unde le pot gasi, am intrebat asta si nu imi raspunde nimeni

| Holiday a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

"Si eu nu inteleg unde sunt toate intrebarile de la sala"

Daca nu stii teoria, la ce-ti trebuie intrebarile? Ca oricum nu stii sa raspunzi la ele? Daca vei sti teoria, vei sti sa raspunzi si la suficiente intrebari de la exameul auto, incat sa treci examenul.

| Holiday a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

"Cu ce sa fie inlocuite?"

Cu alte intrebari, evident.

Pai imi trebuie un SITE CU TOATE INTREBARILE eu asta incercam sa iti spun

Intrebari de unde mai exact?

| johnnny123 a răspuns:

Din moment ce alți oameni reușesc să ia examenul fără probleme în timp ce tu l-ai picat de 15 ori, rezultă destul de clar că problema e la tine.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru johnnny123):

Poate tu ai reușit! Eu cunosc oameni care au dat și de 50 de ori pana au luat! Tu cunoști multi oameni care l-au luat fără probleme?

| johnnny123 a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Hai serios... Chiar cunoști oameni care au picat de 50 de ori sala, sau i-ai inventat tu ca să te simți mai bine că ai picat-o "doar" de 15 ori?

Eu nu cunosc niciun om care să fi picat sala de mai mult de două ori, și chiar și ăia sunt rarități. Vasta majoritate a cunoscuților mei au luat-o din prima sau a doua încercare.

Ca să pici de 50 de ori un rahat de test grilă cu întrebări pe teme rutiere ar trebui să suferi de grave deficiențe de învățare. Iar în cazul ăla oricum nu ai ce căuta la volan pentru că ai fi un pericol în trafic.

Atunci tu poate nu ai mulți prieteni sau nu ai vorbit cu atât de mulți oameni! Și te asigur ca nu contează de cate ori dai sala sau orașul, din contra, dacă dai de mai multe ori inveti mai multe! Asta cu dacă ai picat sala sau orașul de mai mult 7-8 nu ai ce cauta la volan este o prostie inventata de oameni care se cred superiori și care se vad doar ei cei mai experimentați soferi și cei mai buni la toate! Ți se pare ca dacă tu ai luat examene în viata din prima cu brio ai dreptul sa le spui celor care încearcă de mai multe ori ca sunt praf și ca trebuie sa renunțe?

"Atunci tu poate nu ai mulți prieteni sau nu ai vorbit cu atât de mulți oameni!"

Sunt 100% convins că am mai mulți prieteni și am interacționat cu mai mulți oameni la viața mea decât tine.

"te asigur ca nu contează de cate ori dai sala sau orașul"

Eu te asigur că de la un punct încolo contează. Da, nu contează dacă l-ai luat din prima încercare sau din a doua. Dar dacă ai ajuns la a 15-a sau a 50-a încercare, este clar că e ceva profund în neregulă cu tine.

"din contra, dacă dai de mai multe ori inveti mai multe!"

Serios? Uite, eu l-am dat o singură dată. Crezi că tu, care l-ai dat de 15 ori, știi mai multe decât mine?

"Ți se pare ca dacă tu ai luat examene în viata din prima cu brio ai dreptul sa le spui celor care încearcă de mai multe ori ca sunt praf și ca trebuie sa renunțe? "

Da, am dreptul să spun că unul care a picat de 50 de ori un examen banal nu are ce căuta la volan. Pentru că nu este vorba numai de viața lui, ci și de viața celorlalți participanți la trafic. Iar dacă creierul lui are o putere de procesare atât de mică încât nici după 50 de încercări nu a reușit să rețină diferența dintre "prioritate" și "cedează trecerea", atunci acel om nu are capacitatea să ia decizii corecte în timp real în trafic.

Hai serios, uite eu cred ca dacă cineva pica un examen de mai multe ori învață mai bine și va fi mai bun decât cel care a luat din prima sau a doua oara! Eu nu ma las și nu te consider mai deștept ca mine sau mai capabil! Uite mulți cunoscuti de ai mei au picat de sute de ori și nu a contat, acum sunt cei mai buni soferi! Motivul? Au dat de atât se multe ori încât au reținut tot! Deci nu ai deloc dreptate în privința asta

Tot nu imi spui de ce te consideri tu superior mie sau oricui! Nici daca esti inginer sau director de firma de succes asta nu iti da dreptul sa te consideri superior

"Uite mulți cunoscuti de ai mei au picat de sute de ori și nu a contat, acum sunt cei mai buni soferi!"

Acum nu au mai picat de 50 de ori, au picat "de sute de ori". Cum au reușit să pice "de sute de ori", au dat sala în fiecare lună timp de 20 de ani?

Este complet irelevant cât de deștept te consideri tu în raport cu mine sau cu oricine altcineva. Singurul lucru relevant este ce ai reușit să realizezi. În cazul tău, nimic. Nici măcar să iei un examen jenant de simplu.

Poate inca nu am realizat prea multe dar voi realiza si macar eu nu ma consider superior fara motiv cum te consideri tu

De ce nu candidezi la prezidentiale ca tot sunt din nou in martie daca tu consideri ca esti asa de destept?

Aici nu este vorba despre mine și despre cum "mă consider" eu. Când am menționat că am luat sala din prima nu a fost ca să mă dau superior, ci ca să-ți demonstrez cât de aberant este să susții că "cu cât pici un examen de mai multe ori cu atât știi mai mult". Complet fals. În realitate, cu cât pici un examen de mai multe ori, cu atât demonstrezi mai clar că ești incapabil să asimilezi acele cunoștințe.

Am spus doar că un om care pică de 50 de ori un examen simplu nu are ce căuta la volan pentru că în mod evident este incapabil să înțeleagă regulile care guvernează traficul și să ia deciziile corecte în trafic. Iar ăsta este un adevăr obiectiv, nu o opinie.

Nu ai deloc dreptate, perseverenta si repetia te ajuta, nu conteaza de cate ori pici, conteaza doar sa nu te lasi! Din nou daca tu chiar de consideri destept, mergi si candideaza la prezidentiale happy

Aham, deci aplicând "logica" ta, un om care se chinuie 30 de ani să învețe tabla înmulțirii nu este un om cu deficiențe de învățare, ci un mare matematician.

Ok, îmi place cum distorsionezi tu realitatea ca să nu recunoști că ai o problemă.

Uite ca eu cunosc oameni care au 30 de ani și nici acum nu știu tabla înmulțirii sau calcule de baza și lucrează în străinătate la magazine fără probleme! Calculează pe telefon asa ca nu are nicio legătură exemplul tău

Și presupun ca tu ma sfătuiești sa nu mai dau nici bacul deoarece l-am picat de 8 ori și nu am șanse sa îl iau vreodată? Nu este asa după logica ta?

Mda, este evident că nu înțelegi nimic din ceea ce încerc să-ți spun, deci conversația asta nu mai are niciun rost.

Ideea este ca nu trebuie sa judeci tu oameni care au nevoie de mai mult timp sa învețe si sa te consideri tu superior lor din toate punctele de vedere pentru ca intr-o zi poate tu vei pica un examen de atâtea ori și toată lumea îți va spune la fel! Doar pentru ca ai luat niște examene asta nu înseamnă că trebuie să te consideri tu superior tuturor și sa îi descurajezi în loc sa îi încurajezi deoarece asta ar face o persoana cu adevărat inteligenta

| LisaJulie a răspuns:

Pai DRPCIV sunt toate intrebarile de la sala care se dau acum, erau unele vechi site-ul Scoala rutiera care acum nu cred ca vor mai pica, s-au scos unele si s-au bagat altele

| DoarDorr a răspuns:

Tocmai ca sa vada daca ati invatat legislatia rutiera. Daca ai citit-o macar, stii sa raspunzi. Logic. Dar daca inveti pe de rost niste raspunsuri, vei face greseli grave in trafic si vei ramane rapid fara permis. Asta fiind cea mai mica pedeapsa.
Eu de exemplu am citit doar legislatia. Nu am facut alte teste in afara de cele pe care ni le dadeau la cursuri. Si am trecut sala de prima data cu maximum de puncte.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru DoarDorr):

Sunt o grămadă de oameni care au luat fără sa fi citit legislația și eu nu am auzit în viata mea de teste care se dau la cursuri! De unde ai primit tu asa ceva?

| NLS a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Nu stiu la ce scoala faci tu,
dar profesorul nostru ne-a dat incepand cu al doilea curs, minim 2-3 teste pe care sa le facem pana data viitoare.

Insa nu trebuie sa te limitezi la acelea, trebuie sa faci si de pe DRPCIV.ro

Deasemenea, intreaba-l daca nu are legislatia conspectata.
Profesorul nostru a creat el rezumate, pentru cei mai grei de cap (si pentru toti cursantii pana la urma). Era foarte simplu sa inveti dupa acele conspecte, era tot ce era in carte, dar "tradus" in cuvinte mai simple.

Nici eu nu cunosc pe nimeni care sa fi picat sala de 15 ori, dar cunosc pe cineva care a picat traseul de 17 ori.
Si in final a luat.