| YellowAngel a întrebat:

Care estediferenta intre berlina si sedan?

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Diferenta este de limba sau din ce limba provine aceste cuvinte, care inseamna acelasi lucru.Berlina ii zice in limba romana, nu stiu daca si in alte limbi, tot ce se poate, iar SEDAN este in limba engleza, mai exact spun sedan americanii.Berlina spun romanii si sincer nu stiu de unde provine cuavntul dara se poate verifica pe net.Deci diferenta nu este, cuvnatul inseamna acelasi lucru.
Deci vorbind de masini sedan sau berlina se refera la masinile care au 4 usi laterale si portbagaj la spate cu usa separata, portbagajul necomunicand cu interiorul masinii.Cred ca intelegi ce vreau sa spun.

| Sofer a răspuns:

Nu sunt diferențe doar doua denumiri diferite.

| PrivesteCatreCer a răspuns:

Sunt accelasi lucru

| Bogdanache a răspuns:

Nu exista diferente.Sedan se zice masinile straine, heroină daciilor

| Bursucu98 a răspuns:

Berlina este mașina care este relativ joasă, cum sunt bmw-urile seria 3, 5, 6 și 7, Audi a4, a5, a6, Dacia Logan, VW Passat șamd. Toate mașinile din categoria berlinelor sunt mașini relativ joase și cu spatele ușor alungit, adică nu compact, ca cele hatchback, cum e cazul golfului 4, 5 sau golf 6. Iar sedanul este orice mașină în 4 portiere, cea în două numindu-se coupe. Diferențe prea mari nu sunt între ele, după cum ți-am mai spus, cele berline au în general caroseria lată, joasă și lungă iar sedanul se referă la o mașină în 4 uși happy