| Brati a întrebat:

Care mai sunt costurile de întreținere ale unui Bmw 320d E46? Mă refer la taxe(impozit, rovinetă/Itp), consumabile, schimburi de ulei/filtre?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La taxe nu e cu nimic special; dai 160-200 lei pe impozit, rovinieta e fix 130 lei pe an pentru orice autoturism, la ITP ai taxa de vreo 130 lei (cel putin unde fac eu). RCA-ul poate fi intre 500 si 1500 lei anual, depinde de compania la care inchei polita, si de varsta proprietarului.
La consumabile, uleiul si filtrele nu cred ca sar de 400 lei (fara manopera), dar partea de suspensie/directie are piesele scumpe, dublu sau triplu fata de o masina simpla (Golf, Astra, Logan).
La motor poti avea probleme cu pompa de injectie, si costa cam 1500 lei o reconditionare buna, sau ~5000 lei o pompa noua.
Per total, nu e de groaza, cum e la Rover, dar e la fel de scumpa intretinerea precum la un Passat, de exemplu.

1 răspuns:
| mgtow a răspuns:

In caz ca e masina veche costurile vor scadea. Masiniile incadrate in 10 ani de viata au costuri piperate in schimburi de piese. Mantenata cu taxele macar 1500 lei (asigurarea inclusa daca soferul are vechime in permis)