| scumbagnascar a întrebat:

Care stie daca ai nevoie de ceva permis pentru enduro/quad?

Răspuns Câştigător
| AlexandruInu a răspuns:

In teorie daca vrei sa mergi cu el offroad la tara la bunici nu vad unde ar fi problema. La 16 ani poti da pentru categoria de A1 ceea ce iti permite sa conduci pe strazile publice motociclete/enduro pana in 125cc. La 18 ani poti da de A2 unde poti conduce motociclete cu max 35kW undeva la 47 de cai.
La 20 de ani poti da pentru categoria A doar daca ai cel putin 2 ani de experienta in A2, sau astepti pana la 24 de ani. Cu categoria A poti conduce orice capacitate cilindrica la motoare.
La quad/atv nu sunt foarte sigur, eu am un ATV Linhai de 500cc si il conduc cu B, din cate stiu un prieten si-a luat B1 la 16 ani si stiu ca are voie sa conduca pe strada dar nu stiu exact limita cilindrica. Daca ar fi sa o luam dupa lege, Nu nu ai voie sa conduci nici una. Dar daca e sa o luam logic nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa mergi cu un quad sau cu un enduro pe aratura, pe camp. Mai bine astepti pana intri in legalitate. La 16 ani poti da de A1 iti poti lua un enduro de 125cc si poti merge cu el peste tot fara nici o problema.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu siguranta. Depinde de capacitatea motorului, daca are peste 50 cc (centimetri cubi) ai nevoie de permis din categoria A.

| 9Florin9 a răspuns:

Pe drumurile publice e nevoie de permis la ambele, pe camp sau drumuri nepublice ai voie sa mergi fara permis si fara limita de varsta.