IA-TI MASINA PE BENZINAAA!
BENZINA:
- consuma mai mult ( dar diferenta de consum se recupereaza la diferenta de pret )
- costurile de intretinere mult mai mici
- zgomotul mai mic cu 90% decat la diesel
- se strica mai greu
- nu pute
- se tureaza mai mult si asta constituie un avantaj mai ales la depasiri
- se repara mai usor si de 10 ori mai ieftin
- se identifica mai usor problemele motorului
... si multe alte avantaje.
DIESEL:
- consuma mai putin dar e mai scumpa motorina
- daca nu functioneaza in parametrii normali consuma mult mai mult decat acelasi motor pe benzina
- se strica repede turbina si costa 1500 de euro
- e super zgomotoasa
- trepideaza
- e mai puturoasa
- pute urat
- ai probleme iarna
- costul de achizitie e mai mare
. si tot asa.
Du-te spre un motor pe benzina. De preferat peste 2000.
Eu am benzina, singurul dezavantaj este consumu mare.motorul nu are nici o problema cum am vazut ca scriu unii pe aici ca se duce mai repede, am cai mai multi in comparatie cu versiunea diesel, performante mai mari pe benzina
Pai motorina e mai scumpa ca benzina dar masinile cu motor diesel consuma mai putin(1 avantaj diesel)...Motoarele diesel are piese mai scumpe(1 dezavantaj) iar motorul diesel produce mai mult zgomot(2 dezavantaj) ...benzina e mai scumpa(dezavantaj) pe benzina consumi mai mult(2 dezavantaj) iar pe benzina sunt piesele mai ieftine(1 avantaj) o masina diesel costa mai mult(3 dezavantaj) totusi eu iti recomand sa-ti iei o masina diesel deoarece recuperezi bani pe care ii dai in + cand o cumperi deoarece consuma mai putin. funda?(am 13 ani )
Si eu am tot 13 dar ma pasioneaza subiectul.
Dezavantajele sunt alei benzinei fata de disel pentru ca
-motorul disel are un consum mai mic chiar poate si cu 2 - 3 % poate si mai mult. Are o putere la tragere in drum lung. unele stiu ca sunt si pe lant Si este mai bun oricum
-motorul pe benizna are si el un avantaj ( demarajul de pe loc ) are un consum mai mare. are transmisie pe curea ( inca un dezavantaj )
daca vrei sa-ti ie-i o masina ia-ti-o disel sunt cele mai bune masini, au si o perioada mai mare in care sa-i schimbi distributia! sunt bune motoarele disel.
Dezavantaje la Diesel ar putea fi pretul de achizitie al masinii mai ridicat, revizii mai scumpe, iar avantaje consum redus de combustibil, cuplu mai mare, durata de viata mai mare a motorului, valoarea de revanzare. Avantaje la motor pe benzina pretul mai mic al masinii, revizii mai ieftine, demaraj mai rapid, iar dezavantaje consum mai mare, durata de viata mai scurta a motorului. Funda?
Intrebare adresata pentru Wanted4life:
In ultimul rand ai scris: ''Du-te spre un motor pe benzina. De preferat peste 2000. ''. Poti sa-mi zici cat consuma un motor de 2000 sau 2400 pe benzina?
MadalinT00 întreabă:
anonim_4396 întreabă: