Actul de vanzare-cumparare semnat de amandoi, cumparatorul achita si actul de vanzare cumparare (30 lei parca).
In acel moment vanzatorul scrie pe talon ca ti-a vandut tie masina la data respectiva si ti-l da, impreuna cu toate cheile masinii si cartea masinii.
Daca el vrea iti da si asigurarea si vinieta, dar nu e obligat.
La el singur ramane un exemplar si restul la tine. Nu stiu daca nu cumva el trebuie sa iti dea si fiscalul de la administratia financiara din Bucuresti, Sectorul unde sta el. Eu nu a trebuit sa dau nimic, un prieten a trebuit sa mai faca un drum.
Vezi ca pe acel contract de vanzare cumparare scrie daca pastrezi numerele sau nu. Eu iti recomand sa NU le pastrezi ca sa nu ai probleme cu trecutul masinii de la fostul proprietar. Daca are o amenda de parcare in Brasov sa nu te trezesti tu cu ea... sau una pe autostrada... cam tot ce vine cu intarziere.
Cu toate actele si cu numerele te duci la Valcea sa ti-o inmatriculezi pe numele tau. Acolo mai platesti niste taxe de talon, de inmatriculare, de numere...
Cel mai usor este sa suni la Politie, departamentul inmatriculari si sa ai un pix in mana si respectivul de acolo cu asta se ocupa si iti spune clar ce trebuie si cand, mai ales acum cu virusul.
Eu iti recomand sa NU circuli cu ea pana nu ti-o inmatriculezi pe numele tau. In caz de vreun accident pot fi probleme si cu asigurarea fostului si cu altele. Ti-o duci acasa, iei numerele cu tine si pana nu ti-o inmatriculezi pe numele tau, stai linistit.,
Ai grija ca in momentul in care iti inmaneaza actele si iei masina (pentru ca de atunci e a ta, sa verifici sa aiba masina tot ce trebuie) adica roata de rezerva, accesoriile, cartea masinii si tot ce tine de ea.
Daca ti-a promis roti de iarna sau de vara sau piese sau orice, atunci trebuie sa le iei, altfel din momentul ala nu mai are nici o obligatie fata de tine.
Iti recomand sa verifici in momentul cumpararii si seriile de caroserie macar (VIN-ul) la masina, sa nu-ti fi adus alta masina. Nu accepta sa cumperi o masina care nu are toate cheile. Si ambele chei daca le are, mai ales daca sunt cartele, trebuie sa mergi la service sa le verifice si sa sterga din memorie calculatorului orice alta cheie.
Intreaba de antifurtul de la prezoane daca are... am prieteni care au uitat si s-a pierdut si am muncit mult sa scapam de ele.