anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cât ar trebui să coste un FordKa sau un Matiz (ambele din prima generație)?

La anii lor, mai sunt oare mașini cu care să faci naveta?

Mi-am luat carnetul și nu vreau să investesc bani într-o mașină mai nouă și mai mare. Am nevoie doar de ceva cu puterea unui scooter dar cu patru roți și un acoperiș.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cauta o Dacia atunci, fiindca Matizul este din carton presat si s-a deteriorat demult, ca atarre nu cred sa mai gasesti pe undeva, nici macar tinut in curte, ca cotet la pasari.

Ti-as sugera sa faci naveta cu rata/autobuzul ca te ajunge mult mai ieftin decat cu o masina personala foarte veche, la care trebuie sa bagi bani permanent ca sa o poti folosii pe sosea, de la RAR, inregistrare auto, servicul regulat, ulei, benzina, rovigneta samd.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

200-500 de euro.
Dar nu iti recomand modelele alea. FordKa are consum destul de mare la 1.3, probleme cu rugina plus defectiunile normale, datorate varstei.
Matiz e o idee mai ok decat Fordul, dar multe au foarte multa rugina, iar piesele nu sunt tocmai ieftine si accesibile, din ce am vazut. Voiam sa iau unul de proiect, iar elementele de caroserie erau mai scumpe decat la masini premium.
Eu iti recomand un VW Polo sau Lupo, cu motorul 1.0 mpi. Alea sunt masini pe care te poti baza, au calitate ok. Pe aceeasi platforma gasesti si Seat Arosa sau Ibiza. Nu stiu daca Ibiza are acel 1. 0mpi.
Polo 6n2 ar fi cel mai potrivit, cu motorul 1. 0mpi (4 cilindri).
Mai ai si varianta unei Skoda Fabia 1.2 htp.
Sau Renault Clio 2, cu motor 1.2 benzina.
Astea sunt 'supozitoarele' recomandate de mine, pentru naveta.

| RxTx a răspuns:

Tico este cea mai buna masina
Matiz este o masina ieftina la care piesele costa putin

Ford Ca consuma extraordinar de mult
Minim 12 litri
Intereseazăte ca si eu sunt fan tico care imi consuma 4 litri

Si am vrut sa imi cumpar ford Ca si cand mi-au spus propietarii lor cât consumă

| anonimuIl a răspuns:

Un Matiz pe GPL caută pentru navetă lungă. Este cea mai economică mașină pe GPL