| S3se a întrebat:

Cat costa sa faci categoria A2?

22 răspunsuri:
| BassHunter13 a răspuns:

Cam 300lei +analizele!

*Olivert1310 nu crezi ca esti cam scump! Cu bani aia fac A sau B la alegere!

| AndyDeiu a răspuns (pentru BassHunter13):

Lasa mai baiatu in pace.el a2 il face intr-o limuzina laughing precum si avatarul lui rolling on the floor si doar jumate din B faci cu 700 lei happy eu cu 900 de lei am facut scolarizarea happy in total 1000 lei cam pe aoclo o fost tot happy deci na..Si am facut la cea mai buna scoala de soferi din oras happy Cons Auto.E pe locul 1 la admisi.Si evident am avut si o reducere asta e mai asa..na..Deci fara reducere B era 1100 happy

| BassHunter13 a răspuns (pentru AndyDeiu):

Da inteleg ce spui si eu acum 2 ani am facut cu 1100lei B cu toate taxele! Dar aveam si optiunea sa fac cu 600lei dar jumatate de ore! Dar am ales sa conduc mai mult!

| AndyDeiu a răspuns (pentru BassHunter13):

Aia da happy dar i oam optat pe ceva complet si bun happy

| S3se explică (pentru AndyDeiu):

1100 am dat si eu pentru B fara taxe si fise

| olivert1310 a răspuns (pentru BassHunter13):

Daca tu faci B-ul cu 700 de lei spune-mi si mie scoala ca am niste prieteni cu buzunar dintr-ala mai mic. 200 de lei costa numai fisa medicala. Taxele care le mai platesti pentru permis (cazier, taxa emitere permis, testare psihologica)ajunge suma pe la 700 lei. 7oo de lei m-a costat pe mine A-ul acum 3 ani. La mine in oras cea mai ieftina scoala de soferi pentru B costa 1000 de lei fara fisa medicala, deci cu siguranta nu faci B-ul cu 700 lei, dar A2 il faci. Sa fim realisti acum, ce mai inseamna 100 de lei in zilele noastre? Pentru unul care strange leu pe leu inseamna ceva, dar pentru ei cu cat mai multe sute cu atat mai bine.

| olivert1310 a răspuns (pentru AndyDeiu):

Domnu' AndyDeiu, aveti vreo problema sau nelamurire cu privire la avatarul meu? 700 de lei costa A2-ul in orasul meu. Daca in localitatea ta costa mai putin este alta problema, invita-l pe domnul S3se sa faca A2-ul la scoala de soferi ale carei tarife le-ai expus public sau despre care ti-ai dat doar cu parerea, nu sunt sigur. Nu cred ca este corect sa aliniezi preturile. Fiecare scoala practica propriile tarife. Eu cand vorbesc despre costul scolii de soferi ma refer la suma totala pe care am cheltuit-o cu acel prilej, incluzand si toate taxele de 7, 12 si 80 de lei platite pe la ghisee. Numai bine.

| AndyDeiu a răspuns (pentru olivert1310):

Iti pregatisem un raspuns lung si fastuos..Intradevar mai multi au spus ca asa e..atunci un lucru e clar.S-au scumpit multe de cand am luat eu permisul..Eu am dat de permis in 27.07. 2010

| olivert1310 a răspuns (pentru AndyDeiu):

Eu am dat A-ul pe 18.03.10 iar B-ul pe 08.06.10. Mare diferenta nu este. La mine in oras sunt 3 scoli de soferi pricipale care te pregatesc si pentru A. La toate 3 am fost sa ma interesez de preturi si sunt diferente de la 200 pana la 400 de lei la categoriile B, CE, D iar pentru categoria A1, A2 si A exista diferente de 100 respectiv 150 de lei intre scoli. Unde mai pui ca pe majoritatea instructurilor ii cunosc, ori personal ori prin cunostinte, si sunt niste lacomi, care te fac la bani si la ore de condus. Eu am vorbit de preturile de la scoala de soferi pentru care am afinitati, unde am facut pregatire in trecut si unde mai fac pentru alte categorii. De curios m-am uitat pe grila de preturi sa vad cu cat s-au modofica preturile de atunci. Toate cele bune.

| alexs99 a răspuns:

Categoria A2 costa in jur de 700-800 de lei.

| viotedy a răspuns:

Habar n-am, dar eu am dat 280 pentru A acum 9 ani, pentru A1 era 180, atunci nu era A2.dar fa pentru A daca tot faci, ca nu se stie ce-ti iei mai icolo.

| S3se explică (pentru viotedy):

Pai...A nu-l poti da pana la 21 sau 22 de ani. Nu?

| olivert1310 a răspuns (pentru S3se):

Daca nu ai experienta anterioara pe vehicule din categoria A1 sau A2 de cel putin 2 ani, poti sa dai A-ul legal la 24 de ani.

| S3se explică (pentru olivert1310):

Si care A pot sa-l fac la 18 ani?(pentru motociclete nu scutere...)

| viotedy a răspuns (pentru S3se):

La 24 ani sau la 20 +2 ani experienta pe A2.nu stiam ce varsta ai.e cam naspa sa platesti scoala de 2 ori, dar daca n-ai varsta asta e.

Asa cum ti-a mai spus cineva aici, daca ai experienta de 2 ani de A2. Poti face A-ul la 20 de ani. Deci Dai A2-ul la 18 ani, iar la 20 poti sa dai A-ul(cu care poti conduce orice motocicleta). Daca nu dai A2-ul la 18 ani, poti sa dai A-ul abia la 24 de ani. Asa este, platesti scoala de 2 ori dar cel putin sa speram ca nu vor mai fi atatea accidente provocate de pusti de 18 ani care isi cumpara motor de 120 de cai putere.

| S3se explică (pentru olivert1310):

Si pretul pentru scoala pentru A2 este?

700 lei cu toate taxele incluse. Ai de umblat. Daca poti face fisa medicala prin cineva, te costa 200 de lei dar daca o faci tu personal, te costa 230 de lei (vorbesc din experienta proprie). Ai cazier 12 lei, taxa emitere permis pe care o platesti la primarie atunci cand iti pregatesc dosarul pentru programare traseu-80 de lei, testare psihologica-aproximativ 30 de lei, taxa proba teoretica(sala) 7 lei, si uite asa se strang. Scoala in sine te costa vreo 400 de lei, dar cu tot cu taxe te duce la 700. Poate nu 700 fix dar mai mult de 600. Deci in concluzie, ca sa nu te trezesti ca ai inceput scoala si nu ai bani sa o termini, strange 700 de lei. Daca nu ai B-ul dat si vrei sa-l faci, fa ambele categorii la aceeasi scoala, scutesti milioane bune. Vorbim de fisa medicala pe care o xeroxezi pentru dosarul celalalt, taxa emitere permis (platesti fabricarea lui) o vei achita o singura data pentru ambele categorii si legistlatia de la A2 nu o mai platesti pentru ca este inclusa in cea de B. Eu cand am dat de permis am facut ambele dosare in acelasi timp pentru A si B. B-ul m-a costat 1300 lei cu toate taxele incluse, iar pentru A am mai achitat doar conducerea 250 de lei. Asa A-ul ma costa 600 de lei separat. Cred ca este evident ca am scutit niste milioane bune. Mult succes!

| olivert1310 a răspuns:

700 lei cu tot cu fisa medicala.

| AndyDeiu a răspuns:

Doar instruirea fara acte costa cam 2 mil..sau 2 jumate depinde acu..adica 200 sau 250 lei happy Dac iti faci si medicala si ce mia trebuie ajungi pe la 300 sau 350 lei chiar happy

| qMoonShine a răspuns:

650-700. happy

| S3se explică:

Noi aici vorbim de categoria A nu Blaughing.A nu-l poti face pana la 21 sau 22 de ani. nu? Si mai este A2, pe care il poti face la 18 ani, nu?