Aici nu poti sa faci doar o estimare si atat.
Taxele se calculeaza in functie de capacitatea motorului (peste 2500cc taxele cresc enorm)
Ca si intretinere theoretic ai de schimbat odata pe an: ulei motor, filtru ulei, filtru aer, poate filtru polen odata la 2 ani, daca ai cutie automata la 60000km trebuie schimbat uleiul si filtru de ulei din cutie, distributie la nr de km dat de fabricant.
Ca si cheltuieli te vei lovi de asigurare RCA care din nou o poti calcula dupa capacitatea motorului, putere si/sau vechimea permisului.
Dar tine minte acestea sunt doar consumabile, te vei lovi si de inevitabil: bucse, rotule, capete de bara.
Ma asteptam sa imi dai un numar.Nu am avut si nu am masina si nu stiu cam cat m-ar coasta. Poate costa 5000 de lei, poate costa 1000 de lei? Stiu ca depinde de masina, dar vreau sa stiu un numar!
Nici in al doilea post nu ai mentionat capacitatea motorului pentru a putea face o estimare.
Cat despre consumabile poti si singur sa iti faci un calcul dupa cele mentionate mai sus.
Ulei de schimb: Castrol ~ 150 Ron (depinde daca e benzina sau diesel)
Filtru ulei: ~ 50 Ron (iarasi depinde daca e benzina sau diesel, depinde de furnizor)
Filtru aer ~ 50 Ron
Manopera ~ 50 Ron
Deci un schimb de ulei ar trebui sa urce undeva la 300 Ron/an sau /10000km
La cutie automata un schimb de ulei+filtru te ajunge undeva la 700-800 Ron (e mai sensibila si are nevoie de un ulei mai scump)
Cat despre impozit/an poate sa fie de la 200/300 an si poate ajunge si la 2000-3000 Ron/an (depinde de capacitatea motorului)
La asigurare iarasi depinde de capacitatea motorului, de putere, de experienta proprietarului si bineinteles de compania de asigurare aleasa.
Oricum ai face nu poti sa faci doar o estimare cu o marja de eroare destul de mare.
Parerea mea: Pana ce nu ai masina nu ai de unde sa stii cat te costa exact
Deci in concluzie cred ca undeva la 2000 Ron/an la o capacitate decenta de pana in 2000cc
Multumesc!
Cu mare placere.
Sper doar ca am putut fi de folos.
Ca sa fac o paranteza, e o masina buna care mai duce inca ani buni. Daca te hotarasti sa o cumperi si ai grija de ea nu o sa ai probleme.
Lucrez in service si ma lovesc din cand in cand de aceste modele si nu am decat cuvinte de lauda la adresa lor, impreuna cu seria 3, glofurile 4, 5 si passaturile dupa 2001, normal si toata gama audi. Doar de Mercedes am ramas dezamagit.