Depinde de consumul mediu.
De exemplu, daca sa zicem o masina cum ar fi nu stiu, VW, Skoda, Logan, in general cu motoare putine, consuma oricat intre 40 si 20 de litri, in functie de stilul de condus. Am auzit ca Ticourile consuma foarte putin.
Masinile gen BMW, jeepurile, orice cu motor puternic, consuma si 70-80.
Orice masina are un consum mediu, gen 7%, 14%, 6%, adica 7, 14 sau 6 litri la suta de kilometri.
Fa si tu matematica.
In general la autoturismele pe benzina se ia in calcul un consum de 10l/100 km, in cazul tau 50l de combustibil in total. Aceasta este o valoare absolut orientativa, o masina de serie mare nu va consuma probabil atat de mult, fiind banuiesc vorba de o deplasare pe distanta lunga, nu de o serie de plimbari prin oras.
Atentie insa cand cititi consumul mediu al unei masini. El este determinat orientativ, prin parcurgerea unei distante scurte, dupa anumite reguli. Astfel de exemplu, consumul mediu extraurban este valabil in conditiile rularii cu o viteza de 90 km/h, cu o singura persoana in masina si fara bagaje, niciun producator negarantand incadrarea intr-o anumita limita a consumului.
Consumul de benzina depinde de capacitatea cilindrica a motorului, forma de relief pe care o ruleaza masina, experienta soferului la volan, conditii meteo si calitatea carburantului folosit.
Vreo 30 de litri si fac plinu cu 50 de euro aia da mergand cu 130 km/h pe autobanda mai ales masina care am conduso avea motor 2. 0, 130 cai putere diesel.
Faci o medie de 10 la suta ca sa fie sigur si vezi ca ai nevoie de vreo 50 l.Atentie la ce zice Tipul_Verde, Loganul nu consuma putin deloc chiar daca are motorul mic."Bea" chiar si peste 10l/100km.prin oras.
Nu cred ca ea vrea sa mearga 500 de km prin oras. Ma refeream la consumul mixt.
Conteaza cat consuma masina pe drum lung apoi se poate stii cat consuma in 100km si apoi iti dai seama cat poate consuma in 500km
nyoentox2002 întreabă: