| Caba_Alin_1983 a întrebat:

Ce ai voie si ce nu ai voie incaz ca ai o urgenta majora si trebuie sa duci pe cineva cu masina la spital? (ambulanta nu vine mai repede de o ora). legal, am voie sa depaseac viteza si sa trec pe rosu? precizez ca e urgenta majora, de viata si de moarte.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca pui un girofar albastru pe masina ai preferenta dar sa faca zgomot

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Trebuie sa respecti legea in orice circumstanta, nu exista nicio prevedere in acest sens.

| Caba_Alin_1983 explică (pentru suntserios):

Nasol! adica face omul atac de cord si moare din cauza ca nu exista prevedere. In alte tari stiu ca sunt anumite exceptii, de aia intrebam.

| suntserios a răspuns (pentru Caba_Alin_1983):

Mda, nu e deloc nasol. De aia sunt servicii de urgenta. ca sa nu il omori tu pe ala de sta sa moara inainte sa ajunga la spital

| johnnny123 a răspuns:

Nu este legal. Faptul că încalci legea pentru că încerci să salvezi viața cuiva poate fi considerat cel mult o circumstanță atenuantă.

Îți explic și de ce:
În cazul în care ar fi legal, gândește-te cât de ușor ar fi să se abuzeze de această lege. Oricine ar putea să-și pună bunica pe bancheta din spate și să meargă cu 120km/h prin oraș, iar dacă ar fi oprit de poliție ar spune "Bunica se simțea foarte rău, mi-a spus că moare. Dar acum văd că se simte mai bine".

Din acest motiv avem servicii specializate. Așa cum oamenii nu pot să-și facă dreptate pe cont propriu, tot așa nu pot nici să facă pe ambulanța.

| cyupaku a răspuns:

Legea e lege frate, trebuie respectata