"e87 sau golf 5 sau A3 8p, sunt mașini de femei?"
nu, au schimbătorul in lateral
Golf 5 și Audi A3 mi se par tare demodate.
BMW 118d/120d e drăguț. Merita fiind mai ieftin ca e90. E90 găsești și la 3000 euro dar multe mașini omorâte... Pana în 4000 euro sunt șanse sa găsești un e90 întreținut și bun. Dar tine minte câteva lucruri ca îți trebuie sa ai asa.
-buget 4000 euro de mașina
-alți bani 1000 euro rezerva pentru eventuale reparații pe viitor și încă alți bani deoparte pentru înscriere.
Nu cred ca exista asa ceva ca masina de femeie. Poate doar vw bettle sau fiat 500 care is mai feminine sa zic asa. Oricum, eu am cunostinte baieti ce au seria 1, golf 5 si audi A3 deci e ok.
Poti sa ne dai mai multe detalii, buget, benzina/diesel, unde folosesti masina, cati pasageri o sa ai?
Daca duci des multi oameni atunci as scoate E87 din discutie ca e inghesuit la interior ( am avut si eu unul).
La motoare diesel, daca e vorba de o masina euro 4 atunci as merge pe un 118D/120D cu motorul M47 sau golf 5/ Audi A3 1.9 TDI 105cp. Cele 2.0 TDI euro 4 is ok dar nu la fel de reusite ca 1.9 TDI sau M47.
Pe benzina oricare motor aspirat de la oricare din masini e ok si din cele TFSI/TSI doar 1.4 122cp e mai ok.
Ca confort vs sportivitate... Clar E87 e mai sportiv dar automat mai inconfortabil iar golfu 5/ A3 mai confortabile dar nu la fel de sportive. Depinde ce iti doresti.
Cum am spus, ar ajuta sa stiu ce buget ai si ce vrei sa faci cu masina respectiva.
Nu e pentru mine, e pentru un amic caută ceva până în 3500 euro, ar vrea sa se orienteze spre un e90 sau A4 dar nu e hotărât
In 3500 euro nu cred ca gasesti unul sa fie si intretinut cum trebuie, aici ma refer la A4 si E90. Poate in virianta break.
Eu am avut Seat Exeo ( practic A4 B7), E87, golf 4 si acum am E91 2012. Daca nu foloseste masina pe austrada des nu are de ce sa se chinuie cu e90 sau A4. Un A3/e87 ii ajunge. Eu am facut 2 drumuri de mare vara trecuta cu E87 ( in total 2500km) si nu am avut probleme. Bafta!
Dar la 4000 euro?
Vezi ca ii trebuie minim 500 euro pentru acte si schimburi. In bugetul ala as căuta un e90 118D/120D cu motorul M47 si nu ar trebui să aibă probleme mari cu condiția ca mașina sa fie întreținută si nu cu km sub 300.000
318D/320D greseala mea.
Dar de Seat Leon ce părere ai?
Apai e tot golf 5 sau audi A3 mecanic vorbind. Avantajul e ca il gasesti mai ieftin. interiorul e mai ieftin ( am amic cu leon 2009), dar e clar cea mai tinereasca dintre toate cele din grupul VAG.
Tu ce ai alege dintre toate astea?
Interiorul la Leon mi se pare ieftin iar Audi A3 cam scump si in esenta e cam tot una cu Golfu si Leonu mecanic vorbind.
Asa ramanem cu E87 si Golfu 5. As lua Golf 5 daca e vorba de confort si E87 daca doreste ceva sportiv cu tractiune spate dar fara la fel de mult spatiu.