Petrolul (numit și kerosen) nu este același lucru cu benzina sau motorina. Este un combustibil diferit, folosit mai ales pentru aviație, încălzire sau unele motoare speciale. Nu trebuie pus în loc de benzină sau motorină, deoarece poate deteriora motorul grav.
Petrolul este partea bruta din care prin prelucrare se extrag benzina, motorina si kerosenul de care ti se spune. Kerosenul nu este petrol. Este superior benzinei si este folosit la avioane.
Nu pune petrol ca strici masina.
Probabil ai vazut petrol pentru ca in localitati fara electricitate se foloseste la iluminat. Sunt lampi de petrol cu care se ilumineaza locuintele. Dar mai este folosit la unele sobe pentru incalzire.
Petrolul ("lampant") este un ALT produs petrolier, obtinut tot prin destilarea titeiului.
Produsele obtinute prin destilarea titeiului sunt: motorina, benzina, petrolul (lampant), diluantul, acetona. Tot din titei se obtin materialele plastice.
(kerosen este un tip de benzina, foarte usoara, folosit la avioane).
Sa stii ca eu am vazut pompe pentru petrol lampant. Acestrea sunt in zonele de la tara unde se folosesc felinare sau incalzire cu petrol.
Nu, kerosenul este una, petrolul(lampant) este alta. Inainte de revolutie aveam in casa lampa cu petrol pentru perioadele cand se intrerupea curentul. Imi faceam temele la lampa iarna.