In general motoarele diesel.Cel mai putin consuma ford, peugeot si cele din VAG. Peugeot si Ford au aceleasi motoare, dezvoltate in colaborare, iar VAG are celebrul 1.9 TDI care in varianta PD (101, 110 sau 131 CP) nu iti ia mai mult de 5-6 la suta, in facut de stilul de condus...Iar la benzinare, contrar a ceea ce se crede, motoarele mici, pe amsini mari, consuma mai mult. Pentru ca sunt mult mai solicitate sa puna masina in miscare, decat un motor mai mare. Asa ca un 1.6 pe un focus va consuma mai putin decat 1.4, de exemplu. Bine, si asta depinde de stilu de condus. Insa benzina care sa ia mai putin de 7, mai greu gasesti
Vw polo este cea mai buna alegere, in functie de motorul cu care este dota masina poti calcula si consumul poate te ajuta linkul asta http://www.vipercar.com/....../index.php
Subscriu la ce ti-a spus cossmy. Recomand si eu motoarele diesel, dar nu lua dacia de 1.5, te rog!
Eu spre deosebire de ceilalti iti recomand ori Passat, ori Audi, Mercedes cu ani de fabricatie intre 96 si 2004, acele motoare de 1.9 despre care se tot vorbeste sau cel de 2200 de la mercedes. Daca vrei ceva mai ieftin ia ceva din gama Volkswagen (mai ales golf 4, bora sau passat) care sunt si mai ieftine atat la cumparat cat si la piese, intretinere si consum. Daca dispui de ceva mai multi bani ti-ar sta mai bine intr-un mercedes de exemplu sau audi sau BMW. Bineinteles ca mai sunt si alte marci bune, nu doar cele mentionate de mine, dar cele specificate de mine au deja un renume de masini bune pe care il accepta marea majoritate a oamenilor.
Cumparati o masina electrica sau un golf 4 consuma 5 litri(depinde de stilul de condus)
Opel astra CDTI de 1, 7 diesel mananca 5 da as multe Ford Focus tot 5-6 intra multe in categoria de sub 7
Pai eu una nu ma pricep la masini, dar cred ca sunt o gramada, de ce nu te uiti pe internet?
Sincer dc raspunzi daca nu poti sa dai macar un exemplu concret? tie ti greu sa te uiti pentru colega noastra pe net ca sa ajuti? Sau tie ti mai usor sa scrii prostii? ca asa se vede. Ca vrei numa punctele pentru primul raspunzator. E cam nah intelegi un lucru cam urat.
Scz, nu mi-am dat seama de asta dar chiar nu ma pricep la masini, asa ca nu stiu de ce sa fi scris ceva gresit si sincer plecasem de la calculator, ca intervenise ceva, ca doar nu imi era greu sa dau si eu cautare pe google cum ar fi putut sa dea si ea.
Skoda octavia diesel 1, 9 tdi 90 cp consuma 5 in afara si 6, 5 in oras... mers putin haotic.
Te sfatuesc la un ford focus 2 sau 3 (dupa buget) cu un motor sub 1.4 cele de 1.6 au un consum de aproximativ 7.5
Orice masina ce nu depaseste capacitatea cilindrica de 1400 cm3 loganul de exemplu scoda octavia cu motor de 1, 4 sau poate sa fie diesel de 1, 9 care consuma 6 litri pe 100km
laurentiu întreabă: