| Omen333444 a întrebat:

Ce imi puteti recomanda asupra modelelor Opel Astra H 1.9 (care motorizari, ce an) ar fi mai fiabile?
Tin sa mentionez, masina o iau pentru deplasat in oras dar si drumuri prin tara ocazional in timpul anului (cel mai mult mai interesa sa fie ceva care sa nu se strice repede, repede fiind macar 100.000 km sa fac fara problema, iar al doilea lucru ar fi poate un consum relativ decent).
Multumesc anticipat!

8 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu prea sunt masini la fel de fiabile precum H 1.9, din generatia si bugetul respectiv.
Focus 2 e destul de aproape, dar mai exista mici defecte pe la ele. Un Focus 1.6 tdci de 90cp (fara dpf de fabrica) ar putea fi o idee mai sus decat Astra H, avand portbagaj mai mare si suspensie infinit superioara.
Pe Astra H recomand modelul 1.9 150cp, are ca dezavantaj admisia cu clapete, insa ca avantaje are protectie la supape in caz ca sare distributia, iar puterea motorului se simte mult mai bine. Consumul e acelasi, iar DPF au ambele. O buba la ele ar fi cutia M32.

| relian a răspuns:

Cauta o masina care sa fie in conditii cit mai bune.Verifica masina daca poti, ia pe cineva cu tine, care stie la ce sa se uite, ce sa verifice.
Ca motor orice motor este bun, ca de nu era bun, nu fabricau aia motoare cu defecte, asa cum cred sau spun unia laughing
Motoare fiabile? Toate motoarele is fiabile, pana de omori,, deci tu veoi cumpara un motor, masina folosita.Nu stii ce fel au condus si intretinut cei care au avea masina inainte.
Daca cumperi masina noua, o conduci normal si intretii la fel, o poti avea o viata.

Nu stiu despre ce fiabilitate intrebi tu, ori vorbesc unia, ori mecanicii lu peste prajit, dar un motor intretinut corespunzator, nu are ce sa se defecteze la el, il ai si 100 de ani.
Restu is povesti, ce citesti ca spun unia, masina X motorul Y are rau nu stiu ce chestie, sistem bla bla, alea is povesti, is observatii facute pe masini si motoare rupte, facute praf de unia, care apoi le vind, vii tu si nimeresti una asa si iti maninca zilele laughing

De aici vin toate aceste povesti ca masina X ar avea nu stiu ce defecte, da de unde, masina aia daca e noua si tu o conduci norma, intretii corespunzator, nu faci cu ea tot felul de rahaturi, nu tragi cu ea greutati mai mari decat spune fabricantul nu bagi piciorul in acceleratie sa duci RPM pe rosu, nu are voie sa se strice ceva la ea.

Deci acele defctiuni de acolo vin, intretinut necorespunzator, condus c a nebunii, face masina aia praf.

Vrei sa stii sigur cum este o masina? Cumpara tu una noua, conduo ani buni, intretine-o cum spune manualaul si iti garantez ca nu o sa ai probleme niciodata cu ea.
Nu mai asculta la " profesionistii" de pe aici care se dau mari cunoscatori, ca habar nu au. Fiecare mecanic si care au masina, vorbeste despre ce au ei acasa, mecanicii despre ce repara ei.

Intreaba un mecanic daca a ajuns o masina noua la el so repare laughing nu, ca asa ar fi dupa ei, masina noua vine cu defecte din fabrica.

| Omen333444 explică (pentru relian):

Eu intrebam mai mult pentru cei care au avut modele de 1.9 (in familia mea am avut un opel astra H 1.7 caravan care ne a tinut 13 ani. facusem 350 000km doar noi. ce mai avea in spate din Germania. nu stiu. Am schimbat foarte putine. si asta dupa 11 ani. curea de la motor. kit de ambreiaj. punte de diode si alternatorul. atat. in rest mergea snur. doar ca din cauza unei instalatii proaste sub torpedou. a luat foc si mna. aia a fost. Eu ti am inteles mesajul. cautand o masina ingrijita. normal ca te va tine mai mult si nu vei avea probleme

| ClaudiuM1997 a răspuns:

In materie de motoare 1.9 de la ei din ce am citit cel de 120cp este cel mai ok. In schimb, strict pe Astra H eu as merge pe motorul de 1.7 de 100cp sau in special de 80cp. Sunt considerate mai fiabile. In materie de deplasat prin oras, nici un diesel nu e recomandat pentru asa ceva ( poate exceptie un motor SDI cum are VW).
Sa tine 100. 000km... aici vorbim despre un opel vechi. Acum nu zic ca o sa se strice la fiecare 1000km, dar dupa mine e cam imposibil ca o masina veche cu sa zicem 200.000-300.000km sa nu iti cauzeze probleme deloc inca 100. 000km.
Oricum, eu zic ca mai mari sanse ai cu 1.7 decat cu 1.9 sa nu ai probleme pe termen mai lung. Bafta!

| 47red a răspuns:

Eu am tot astra h dar 1.7 cdti de 101 cp din 2006 (A04).
Masina are 268800km (300 făcuți de mine) dar funcționează perfect, depinde și cel de la care o cumperi cât de bine a ingrijit-o.
Nu am consum foarte mare la ea, comparativ cu loganul tatălui meu pe benzina niciuna nu sare de consum 7 și ceva maxim, ba chiar nici nu prea am scos 7 la astra. Momentan în 2 luni nu a trebuit sa schimb altceva decât distribuția, alternator, bateria, braț stergator, o macara la un geam și consumabilele. Din câte stiu la 1.9 varianta de 150 cp a avut mai multe probleme decât cel de 120 cp din câte am auzit la alți posesori.
Și mama tot la fel merge mai mult prin oraș cu ea, mașina a avut problemele menționate mai sus dar acum fiind reparata merge boboc, abia aștept sa iau permisul în aproape un an sa pot merge cu ea. happy

| relian a răspuns (pentru 47red):

laughing atit dureaza in RO sa iei un prapadit de permis 1 an de zile, dar ce faceti pe acolo facultate laughing
Asa e si prin Italia, am auzit de la sora mea, zic dar ce se intampla pe acolo, faceti cumva facultate laughing unia zboara in mai putin de 1 luna si voi pentru un prapadit de permis dureaza cate 1 an

| 47red a răspuns (pentru relian):

Eu ma refeream ca mai am atat sa pot sa dau de permis, știu ca merge și la 17 și 9 luni, mare confuzie am făcut laughing