| 8k7779kko a întrebat:

Ce inseamna anti-lag si 2 step? Imi poate explica cineva?

Răspuns Câştigător
| TrustMeIKnow a răspuns:

Anti-Lag pe scurt: Un sistem folosit de masinile cu turbocompresie pentru a reduce lagul turbo.(Lag = intarziere)
Cum functioneaza: amesteca combustibil cu aer in conducta de evacuare dupa motor dar inaintea turbo-ului. Facand acest lucru turbocompresorul se invarte constant atunci cand motorul nu emana suficiente gaze.

2 Step este foarte bine explicat de Engineering Explained, iti recomand sa te uiti la fel si sistemul anti-lag, ce este un turbo si turbo lag.

1 răspuns:
| relian a răspuns:

Anti lag este un sistem folosit numa la masinile de curse.Ce este ala? Maisnile care au sistemu asta au si turbo. turbo asta nu functioneaza ceas atmomic sa-i zicem asa,adica sunt momente cand are caderi,sunt momente cand motorul nu elimina suficiente gaze sa poata roti turbina la viteze foarte mari,ca urmare in acel moment apare un lag,o cadere a turbineio scadere a puterii.
Sa compensat chestia asta bagand ceva combustibili dupa evacuare,adica exact la evacuarea gazelor din motor,dar inaintea turbinei,astfel incat gazele care ies afara din motor fiind foarte fierbinti,daca se baga ceva combustibili,acesta ia foc, are loc sa-i zicem asa o mica explozie,gasele se misca unde anume? Normal spre evacuare,dar se vor misca mai rapid,mai cu forta, vor trece prin turbina si o vor roti in acest moment de lag, de cadere, astfel ca masina va avea puterea necesara tot timpul.Dar se folosesc la masinile de curse, nu stiu daca se folosesc la masini pe strada.
Asata este asa in mare sa ai idee, nu stiu exact ce piese sunt cum si etc.desi as putea sa aflu, doar ca nu-s curios deocamdata.

Cel caruia i-ai dat raspuns castigator a cautat pe wikipedia, a tradus sau o fi si in limba romana si tia trantit raspunsu, te-a facut piftea laughing sa nu spui ca deja tu ai inteles tot din ce ti-a dat respectivu laughing Hai ca step 2 nu mai zic ca oricum ai priceput tot din raspunsul altuia.laughing

Stii cei naspa pe aici? Multi vin cauta pe net copy/paste si gata am dat raspuns, ce tare sunt eu.Ups stai frate ca nu e deloc asa, ia stai si explica ce arunci sau faci copy/paste, poate ca eu nu pricep, sunt sigur ca si tu puteai gasi acea definitie careie i-ai dat castigator laughing o gasesti pe wikipedia, acu daca pricepi ce zice sau cel care tia aruncato a priceput ceva, sincer ma indoiesc ca ati priceput ceva.Asa ca ma gandeam sa iti traduc eu, de aia am raspuns, tiu sigur ca ai inteles in gura de la raspunsul castigator laughing

Deci cam asa se explica o chestie, un fenomen, mai pe intelesu omului nu?laughing