Cazan de masina = rabla.
Dar treaba e relativa, unii spun rabla la orice masina sub 10. 000e, altii doar la alea depasite tehnic si prea uzate pentru a mai trece un control tehnic.
Nu a ajuns la mine statistica masinilor aflate in circulatie, dar as zice ca undeva sub 20% sunt "cazane" degradate, restul masini decente.
Bați câmpii cu mașinile scumpe din orașul tău! Ai impresia că locuiești pe Riviera Franceză cumva?
Cazan=rablă. Vreo 60-70% aș zice. Noi în mare parte cumpărăm ce aruncă nemții. În general românii se mulțumesc să dea pe un BMW/VW/Mercedes de prin 2006 cam cât ar da pe o skoda din 2018 sau mai mult, cu nemuritoarea vorbă " da boss da aia ie mașină " chiar dacă respectivul cazan are peste 350k km lejer.
Unde este orașul ăsta al tău plin numai de Porsche? Și vezi că 20k euro este chiar ieftinache pentru o mașină la prețul nou. Oricum, mașini care au fost odată scumpe înainte să iasă din magazin nu înseamnă că nu sunt vechi. Eu prefer să conduc un Ford din 2017+ decât un Porsche din 1998.
În ce oraș e plin numai de astfel de mașini?
Ia uite mă frate și eu care am făcut turul țării de atâtea ori în ultimii ani și nu le-am văzut pe astea.
I-auzi mă frate... păi o să mă mut din București și vin în Constanța, Sibiu, peste tot, Cluj, Brașov dacă este așa bogăție.
Alea sunt peste 40k noi...
https://imgur.com/a/e5iLOgX
Asta din seria "am BMW in parcare dar stau in chirie la garsoniera".
Si si vazut probabil 500 de loganuri si inca 2000 de masini de alte marci dar care costa sub 5000 de euro. Si inca 2000 de masini noi dar marci mai putin impresionante. Doar ca nu le-ai observat. Si eu am fost la drive thru de zeci de ori si singura masina pe care mi-o amintesc ca a fost in fata mea fost o Tesla. O data cans am luat un Uber masina era un Bentley din anii '90. Asta nu inseamna ca tot orasul e plin de Tesla si Bentley.
Nu prea sunt cu BMW-ul. O să-mi iau un Rolls-Royce iar de restul promit că îmi închiriez și o garsonieră.
Nu e nimic rau in a sta in garsoniera - eu ma referral la cei care vor sa dea impresia ca sunt bogati si sa etapeze asa ca pun toti banii ca sa cumpere o masina.
In mod ealist nu stiu cati ne permitem sa luam o casa din 10 ani de strans cureaua, unii nici din 10 ani de economii la sange. Plus ca acesti 10 ani sunt fix in perioada tineretii cand preferi sa dai Bani pe distractie.
Porsche cayenne oricum sunt cotete, o masina luata doar pentru impresie.
Parcul auto din Romania are cam 80% din mașini mai vechi de 15 ani.
Handicapați din guvern vor să de-a o lege prin care să ne oblige să le înlocuim.
Ghici ce? lumea nu are bani pentru a cumpăra altele noi.
Noi cumpărăm de la alți pentru că noi nu fabricăm nimic. Am vândut până și DACIA către Maroc și Franța așa că le fabrica ei.
O să ajungem să mergem cu bicicleta ca în Olanda.