Toyota GT86 facelift 2019 / mergeam intre 120 si 180 media mi/a scos-o la 4.5 / 6L pe 100km asa arata in bord. Ma dus 5h de mers un plin
Intrebarea e aiurită - nu face nimeni consum MEDIU la viteza aia. De unde ai scos-o?
Am destul habar. Avem o mica afacere cu masini si cred ca eu si a meu avem habar despre ce vorbim.
Expre am tinut masina asta si am si restaurat-o într-o mare parte pentru ca are un consum bun si pentru ca are valoare sentimentală (poveste lunga).
Dacă tu o dai cu ala bala, am masina nu am masina dar imi dau cu parerea mai bine nu te mai contrazice cu oameni pe aici.
E tare greu sa mergi pe autostrada 100km cu 140km/h constant? nu te ia radarul ca la 10km peste 130km/h nu se baga nimeni sa amendeze, mi-a spus un politist de circulatie. Sunt locuri de autostrada la noi unde poti da, gen A2, A1 si A10+A3 catre Cj. La 140km/h eu am in a 6-a ~2300 ture, abia daca e turat motorul.
"Dar într-adevăr, o mai lasi la liber in pante ca nimeni nu merge cu masina sa consume cat mai mult."
De fapt daca mergi la vale fara sa apesi acceleratia si ai masina intr-o treapta de viteza consuma 0(zero), pe cand "la liber" are consum de mers la relanti.
Bine, asta e valabil la masinile cat de cat moderne, nu la harburi de acum 15 ani.
"Ce-ți indică la bord, e o aproximare cu eroare destul de mare"
Nu e deloc eroare mare. Ba chiar e destul de exact. Cred ca tu faci confuzie intre consumul mediu si consumul instantaneu.
Si da, sunt masini care la mers rezonabil ca viteza si accelerari, consuma 4% in afara localitatii. Si nu sunt chiar putine.
Cam toate motoarele de 1.5-1.6 litri diesel puse pe masini pana in 1200kg din ultimii 7-8 ani conduse fara accelerari agresive pe un drum pe care mergi undeva intre 60-100km/h scot consumul asta.
Exemplu concret e o panarama de Clio 1. 5dci cu care am mers cam 2 luni acum vreo 6 ani. In oras consuma 5, 8 pe afara, cam 4. Si asta fara sa am grija neaparat la stilul de condus.
La 140 computerul de bord imi arata consum mediu 8% Tiguan 2.0 tdi.Anvelope de iarna, 4x4 si dpf.
Bmw 120d (2.0) 163cp - 6.6% (cu roti de iarna). Deci BMW nu are nu stiu ce consum mare cum se sperie toti.
A mea are 200cp motor aspirat si benzina super premium. Un plin ma duce la 250 lei https://www.youtube.com/watch?v=-WkKiCJTFrA