| Melina2000 a întrebat:

Ce masina credeti ca s-ar portrivi unui incepator? Eu m-am gandit la un Golf sau un Polo. Motorina sau benzina si ce motorizare? Eu fac naveta vreo 90km aproape zilnic+ce mai fac prin oras. As vrea sa iau ceva sa reziste mai mult deoarece este putin probabil sa o schimb in urmatorii ani.

Răspuns Câştigător
| Javva a răspuns:

Bai tata si eu am fost navetist ca tine si am facut cate 100 de km pe zi de la facultate si inapoi acasa, eu iti zic asa, sa cauti o masina care sa imbine utilul cu placutul si care sa fie si sigura in acelasi timp, un polo se dezmembreaza instant la primul accident, tu circuland distanta asta in fiecare zi de 90 km esti mai predispus sa fii implicat in accidente dar Doamne Fereste.

Eu zic asa, daca faci naveta indicat ar fi sa te orientezi spre masini diesel datorita consumului si a fiabilitatii. Eu iti recomand Golf 1.9 TDI 2.0 TDI 1.6 TDI, Passat, Skoda Octavia, cu aceleasi motorizari TDI. Motoarele sunt ultimele care se strica pe masinile astea, mai ales 1.9 TDI, este un motor sfant, daca gasesti si varianta ARL de 150 de cai si ii mai faci si un soft poti sa faci si liniute cu gusterii bemvenari din oras, dar nu iti recomand deoarece te impinge la pacatele tineresti.

Motorul pe benzina la naveta este pacat curat, mananca mult si mai e si stricacios, mai ales alea de 1.0 sau 1.2, alea nu le poti numi motoare de naveta, ci de oras, la 200 de mii de kilometri trebuie sa le faci parastasul pe cand la un 1.9 TDI chiar si cu 500 de mii de km in bord ruleaza ca in prima zi.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde ce gasesti tu dispobil in orasul unde locuiesti, recomandat fiind orice masina micuta de 1.4- 1.6 cmc, ca sa nu consume multa benzina, sa fie usor de parcat si de strecurat in trafic.
VW polo, Fiat Panda, Smart Forfour, Fiat 500, Kia Picanto, Skoda Fabia...

https://www.autodna.ro/......i-de-oras/

| florinrgz a răspuns:

Un Volkswagen Golf sau Polo ar fi o alegere bună pentru un începător, având în vedere că sunt mașini fiabile, ușor de manevrat și economice. Dacă faci multă navetă, ar fi indicat să alegi o motorizare pe benzină, mai ales pentru drumurile lungi, deoarece motoarele pe benzină sunt, în general, mai eficiente la acest tip de condus. O motorizare de 1.0 sau 1.2 ar putea fi ideală pentru a asigura un echilibru între performanță și consum.

Dacă vrei o opțiune mai economică și cu costuri mai mici de întreținere pe termen lung, un motor de 1.6 sau 1.9 diesel ar putea fi o alegere mai bună, având în vedere că dieselul oferă mai multă eficiență pe distanțe mari. Totuși, trebuie să ții cont și de faptul că motorinele pot necesita o întreținere mai atentă și costisitoare în cazul în care nu faci destul de mulți kilometri anual.

În ceea ce privește opțiunile suplimentare, te-ai putea gândi și la o mașină hibridă, care ar fi excelentă pentru navetă, dar și pentru deplasările prin oraș, având un consum redus de combustibil.

| Javva a răspuns (pentru florinrgz):

Bai, tata, daca motoarele pe benzina erau eficiente din punct de vedere navetic atunci erau folosite si pe tiruri, tu te auzi ce zici acolo, nu mai prostii copilul cu astfel de debitatii, ca o sa se ia dupa tine si dupa 2 luni o sa planga cu volanul in mana!