Pai îți recomand, o mașină pe benzină.
Deși consumul este puțin mai mare decât la diesel, piesele sunt mult mai ieftine + asigurarea, impozit.
O Skoda Fabia, golf 4, Ford fusion, le găsești cu motor de 1400 cm.
Le găsești sub 1500 Euro.
Am uitat de Opel ASTRA - 1.6 benzina
Nu găsești mașini să nu prea de-a pe la mecanic.
Cu 1500 de euro nu poti cumpara decat o masina foarte veche care sigur va avea probleme mari de intertinere, fiindca la banii asta-i nu poti lua decat una foarte-foarte uzata.
Eu spun sa nu te granbesti cu masina, ca probbail nu ai bani nici de benzina si pretul benzinei se va dubla in curand...nu ami spun de inregsitarea ei, sa-i face service-ul samd.
Ia-ti un job si strange bani, macar 5000 de euro ca sa cumperi ceva vechi dar mai decent si nu atat de prapadita.
Eu am o Vectra C 1.9 cdti.
E foarte fiabilă, poate găsești una ok la 1500 euro, dar reviziile ei nu sunt pentru săraci
Are platformă comună cu Saab 9-3 și 9-5, inspirată din Alfa 159. Te rupe la prețurile unor consumabile.
Eu nu susțin ideea benzinarelor ieftine la întreținere. Sunt de unică folosință, față de diesel. La 1500e iei un benzinar cu 300. 000km în bord și 480. 000km reali, ai de recondiționat motor, schimbat sonde, curățat clapete, schimbat bujii, eventual și fișe... Mereu ai ceva de făcut la ea, mereu există șanse să te lase în drum.
De bugetul tău aș căuta un Ford Focus 2 diesel, indiferent că e 1.6, 1.8 sau 2.0. Toate sunt fiabile, cu condiția să pui ulei bun (nu Ford Formula) și să le întreții ok. Caută una fără rugină.
Sau dacă totuși vrei pe benzină, caută Renault Clio sau Megane. Sunt superioare motoarelor germane pe benzină.
anonim_4396 întreabă: