Nici pe mobile.de pa Jermania NU cred ca mai găsești asemenea interval de preț!
Șuruburile și jentile de la roti au prețul Asta!
Intra pe un site gen olx si da o cautare in functie de pret, pune pretul maxim 1200 si vezi ce iti place de acolo. Diferente foarte mari nu sunt intre ele.
Dacia Logan, primele serii, până în 2008, Renault Clio Symbol(1999-2002), Daewoo Cielo, Daewoo Tico, Daewoo Espero, Daewoo Leganza, Volkswagen Golf 3, eventual cu 3 uși, Opel Astra (1992-1998), tot cu 3 uși, însă numai pe benzină.
Problema este că de la 1 ianuarie 2026, vei plăti o taxă de poluare, care ar putea să fie chiar jumătate din prețul mașinii sau chiar mai mult.
Deci, nu cumpăra, ceea ce la anul e posibil să fi nevoit să îl dai la cimitirul de mașini, din cauza taxelor mult prea mari!
O Vectra B sau Focus 1.
La Vectra de preferat motoarele pe benzina, 1.6 16V sau 1.8 (dar asta consuma multisor).
La Focus, 1.8 TDDI dar grija la starea pompei, sau 1.8 TDCI dar dupa 2003 (primele au pompele de inalta prost facute).
Nu recomand Golf 4, au fost proaste de la inceput, acum deja la aduni de pe jos, nimic nu mai e de ele. Octavia 1 e acelasi rahat, doar caroseriile sunt mai ok. Mai greu este sa reusesti sa le deschizi usile, ca toate yalele se fout. La fel si Leon 1m. Merg ca ***, si tot se mai strica. Evita linistit tot ce e de la VAG. Eventual, daca e sa te risti, fa-o cu Audi A4 b5. Alea au fost calitative, au motoare bune si pe benzina. La Golf 4 si replicile sale, e jale pe benzina.
Alte optiuni ar fi Renault Megane 2/Clio 2 sau chiar Dacia Logan.
Dintre toate recomandarile, eu m-as duce cu inima deschisa catre Opel Vectra B 1.6
E o masina foarte comoda si spatioasa, cu piese ieftine si o calitate multumitoare. Eu am mai mult de 10 ani de cand ma invart doar intre Vectre; am inceput cu A, acum sunt la C.
Nu mai suport orice masina dupa ea, abia BMW-urile m-au mai impresionat. In Passat ma apuca greata, nu se compara nici in cele mai ciudate fantezii ale iubitorilor de VW.
Nici macar Saab (care imparte aceeasi platforma cu Vectra), nu se compara cu confortul interior de la Vectra. Si aici bag toate cele 3 generatii, in aceeasi oala.
Dieselul de la Vectra B este dti, cu o pompa de injectie sensibila, aceeasi care a echipat si Focus 1.8 TDDI si BMW e46 2.0d.
Cedeaza atat electronica, cat si partea mecanica la ele, reparatiile sunt scumpe, iar majoritatea mecanicilor deregleaza complet motorul, cand umbla la ea.
Mai este motorul 1.7 TD pe Vectra B, se gaseste mai rar, dar ala e foarte fain. Am avut doua masini cu motorul ala, mai exact doua Vectra A (euro 2). E foarte economic si destul de sprinten, punctul lui slab este chiulasa, daca o incingi o data sau de doua ori, incepe sa scape ulei in antigel.
Si BMW e46 e o masina draguta, recomandat ar fi motorul 2.0d in varianta de 150cp, ca nu are pompa aia defectoasa. Cele de putere mai mica au pompa aia sensibila.
Iar daca stii sa cauti, la bugetul tau gasesti si masini dupa 2004, dieseluri euro 4 si cu ceva putere.
Vectra C a mea are 1.9 cdti/150cp si o valoare de piata undeva intre 1500 si 2000 euro.
Acelasi motor il gasesti pe Alfa Romeo 147, 156 si 159.
156 si 147 au preturi accesibile.
Fiat Stilo si Grande Punto au si ele acelasi 1.9 diesel, la preturi accesibile.
Nu te mai lua dupa doctorii astia in raspunsuri irelevante, eu in 2018 mi-am luat Focus 1, impecabil, motor 1.8 TDDI, cu 1100 euro, inmatriculat in tara.
In 2019 am cumparat Astra G 1.6 in stare buna, cu 1000 euro.
Acum cateva luni i-am gasit cuiva Astra H 1.7 CDTI in stare buna (acte la zi, cauciucuri bune, freon in clima, totul ok), cu 1650 euro.
Ei stau doar in casa, si au impresia ca stiu multe despre "lume".
Nu sunt doctorita, sunt doar o schizofrenica orfana pe lumea asta, si nici inteligenta nu sunt, dar nu m-am ofensat. Imi place raspunsul tau, deja i-am dat un vot, este intr-adevar util si inteligent. Sper ca ai vise placute in timp ce dormi acum.
Depinde la ce o folosesti.
Pentru mine in acel buget masina ideala este Opel Zafira A cu instalatie GPL.
Ai masina foarte incapatoare, cu 7 locuri (2 se plieaza in podeaua la portbagaj). Ai consum 35 lei la 100km urban/extraurban.