| andy14 a întrebat:

Ce masina pot conduce la 16 cu categoria b1?

Răspuns Câştigător
| misterioaѕa a răspuns:

Bună!
Dacă ai carnet de conducere, categoria b1, poţi conduce următoarele maşini :
-un autovehicul cu trei sau patru roţi, masa proprie peste 400 kg(nu mai mare de 550 kg), motor-cu ardere internă cu capacitate cilindrică mai mare 45 cm3.
400kg < masa 45cm3
viteza > 50km/h
Aceste minimaşini sunt destul de scumpe, 10.000 - 12.000 de euro.

| andy14 explică (pentru misterioaѕa):

Ma refer ce modele ce masini la sh sunt pe la 2000 de euro

| misterioaѕa a răspuns (pentru andy14):

Modele de maşini care se conduc la vârsta de 16 ani :
-Smart
-Aixam

| suntserios a răspuns (pentru misterioaѕa):

Dupa ce ai insirat toate conditiile trebuia sa stii ca smartul nu se incadreaza acolo si nu il poti conduce cu B1

| Gigi2345 a răspuns (pentru misterioaѕa):

Pot sa conduc un atv de 125 cc?

21 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Axiam si Microcar

| RrobByy a răspuns:

Aixam

| curdupel a răspuns:

Masini, cu motor mai mic... big grin ce ai zice de smart? dar e foarte scump big grin

| suntserios a răspuns (pentru curdupel):

Nu mai da sfaturi daca nu stii ce spui, smartul nu se poate conduce cu B1

| curdupel a răspuns (pentru suntserios):

Imi pare rau, sa te dezamagesc, dar smartul sa poate conduce cu b1winking

Ei nu ma innebuni... si conform caror argumente faci tu afirmatia asta eronata? ai macar carnet de conducere sa stii ce e cu categoriile alea?

| misterioaѕa a răspuns (pentru suntserios):

Uite,că a apărut şi o inteligenţă pe TPU!
Dau sfaturi atunci când vreau, şi bineînţeles, când ştiu. Dacă am greşit cu ceva, nu înseamnă că trebuie să mă abţin că vrea un agramat ca tine care nu a auzit de semne de punctuaţie în viaţa lui.
Aşa ştiam eu de la cineva, că maşinile Smart se pot conduce de la 16 ani, uite de ce am îndrăznit să-mi dau cu părerea.
Ai face mai bine să îţi vezi de activitatea ta pe TPU, şi să nu uiţi să îţi cumperi un manual al limbii române!
Nici nu îţi imaginezi, ce bine o să-ţi facă! Nu o să mai postezi astfel de răspunsuri.
Succes!

Si ia spune tu ma rog, ce am gresit eu in fraza mea decat ca te am corectat cand ai spus niste prostii? Sfaturi ar trebui sa dai cand stii ce spui nu cand presupui, si nu inteleg persoanele ca tine. Intotdeauna trebuie sa ai dreptate si nu are voie nimeni sa te corecteze chiar daca spui prostii.

Dacă am greşit undeva, asta nu înseamnă că spun prostii.
Ceea ce am spus, ştiu sigur că aşa e.
În familia mea sunt trei persoane care au carnet de conducere de la 16 ani, şi am întrebat o soră de-a mea ce maşine se conduc, iar maşina Smar s-a aflat printre maşinile enumerate de aceasta.
Probabil a greşit, şi am greşit şi eu.Se mai întâmplă, asta nu înseamnă că trebuie să se trezească unul ca tine că spun prostii.
Ai face mai bine să-ţi vezi de răspunsurile tale nesigure şi neconcrete.
Când vrei să corectezi pe cineva, nu corecta încercând să-i scoţi ochii. Când te crezi în stare să corectezi, fă-o cu atenţie! Sfatul meu!

Mda tipic, nu poti recunoaste ca ai gresit si trebuie sa te agiti ca un pepsi.

| curdupel a răspuns (pentru suntserios):

Doamne... mda, ce sa spun, nu am docamdata carnet de conducere, dar un prieten de al meu, conduce smart cu b1... :*

| curdupel a răspuns (pentru misterioaѕa):

Exact... asa stiam si eu! ca smart-ul sa poate conduce de la 16 ani... dar am fost si eu contrazisa de respectiv/a. ciudat 2 contra 1oh go on

Mai citeşte încă o dată sau chiar de mai multe ori răspunsurile mele până îţi dai seama ca am recunoscut acest lucru, tu mi-ai sărit în spate pentru o greşeală minoră.
Eu am încheiat discuţia!
Înţelegi, nu înţelegi, e problema ta! O zi frumoasă să ai!

Eu ti am raspuns in prima faza frumos citez
"Dupa ce ai insirat toate conditiile trebuia sa stii ca smartul nu se incadreaza acolo si nu il poti conduce cu B1 "

tu ai sarit de la prima propozitie "Uite, că a apărut şi o inteligenţă pe TPU!"

Nu e deloc ciudat. Ti am zis vino cu argumente sa iti sustii afirmatia. Prietenul tau ori are permis categoria B, ori te minte ori il paste un dosar penal de toata frumusetea.

legea spune clar cu B1 conduci
"Cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15kW."

Ca sa vezi Smart ul are 800kg, motor de 1000cmc si 50kW.

Acum vino si tu cu argumente sa iti sustii informatia si pe urma zii asa stii tu, ca asa ti a zis nu stiu ce prieten, ca 2 contra 1, ca nu conteaza daca ai permis sau nu etc.

| Gabriel_Marius_1994 a răspuns (pentru misterioaѕa):

Are dreptate suntserios SMartul are peste 550 kg are vreo 780 si daca spui ca mere condus cu B1 te auto contrazici laughing)

| Manea_Alin_1999 a răspuns (pentru curdupel):

Masinile smart se pot conduce cu b1 dar nu mai modelul fortwo* co capacitate de 599 cm³ si 140 k\h