Vezi daca iti convine Renault Clio 1.2. Ca masina e foarte fiabila.
Recomand si varianta romaneasca a Renault-ului, Dacia Sandero, cu motor 1.4 sau 1.2; e o varianta foarte ok.
Alta varianta de masina mica buna, este VW Polo, dar cauta motorul 1.0 benzina.
Pe motorina, iti pot recomanda Opel Astra H 1.3 CDTI, sau Fiat Punto/Stilo/Bravo, cu 1.3 JTD (acelasi motor ca pe Opel).
Fereste-te de Golf 4.
De ce sa ma feresc de golf 4?
Motorizarile pe benzina 1.4 si 1.6 sunt slabe, 1.9 diesel au multi km si sunt complicate, nu mai merg ok majoritatea, au probleme cu rugina (hayon, aripi fata, praguri), sunt foarte incomode (inghesuite), iar stabilitatea/tinuta de drum la calatoriile lungi e un dezastru.
In plus, au si sistemul electric prost, mai toate au eroare la ABS, ESP, eventual si martorul motor aprins.
E o masina mult sub concurentii sai (Astra G, Focus mk1, Renault Megane II, etc), dar pe care romanii o supraevalueaza, datorita aspectului si a renumelui Volkswagen.
Am avut Octavia 1 (platforma Golf 4), m-a dezamagit total, am Passat b5 1.9 TDI - nici macar nu ma pot folosi de el, la cat e de prost, am avut clienti cu Golf 4, de la benzinare 1.4 pana la ALH-uri, sau diesel cu pompe-duse. Toate sunt niste gunoaie facute dupa ochi.
Cu 2500 de euro ti-ai putea cumpara un VW-Golf 1.9 tdi. Motor foarte rezistent, piesele sunt ieftine si le gasesti in orice magazin auto.Si VW-bora sau passat, cu acelasi motor, ti le recomand cu incredere. Luna viitoare vreau sa renunt la actuala mea masina[Seat ibiza 1.4 diesel din 2007 ] pentru ca am nevoie de loc mai mult.Seat nu e cea mai buna marca, dar eu mi-am facut treaba cu ea cativa ani, fara ca sa am parte de cheltuieli pe reparati, iar consumul este foarte mic. Pretul seatului a fost de 2000Euro cand a avut 200 000 km. Imi pare foarte rau sa o inlocuiesc, dar cum am spus, am nevoie de mai mult loc, asa ca, am sa imi cumpar un vw bora 1.9 diesel -combi.Eu as fi vrut passat sau golf dar in Germania e mai scumpa asigurarea, fata de vw bora.
Nu-ti luat motoare diesel in primul rand, sub 2500 de euro inseamna ca ai si multi ani de cand sunt rulate, si km, deci probleme ascunse pe care niciun vanzator nu ti le v-a spune. Dupa descrierea ta, un golf 4 1.6 SR, benzina ar fi perfect, este un motor bun, fiabil si nici nu costa intretinerea masinii. Plus ca e euro 4, deci noua taxa nu te va afecta asa tare.
Orice masina pe benzina consuma minim 10% in oras. Orice masina Diesel la pretul ala, are KM fara numar si probleme ascunse care pot da o gramada de dureri de cap. Solutia: benzina+GPL. Golf 4 benzina, sau Corsa 1.4, Ford Focus, etc.Ai de unde alege. Freste-te de Astra G 1.6. Motoare foarte proaste -papa ulei si probleme peste probleme. 1.8 e OK.
Salut. Daca vrei masina adevarata i ati un megane 2.1.5 dci 100 cp...are consum de nu gasesti pe alta masina ai si destula putere
e super confortabila tot ce vrei pe ea in banii astia...eu am un megane sunt supeeer multumit. daca vrei mai multe informatii ma cauti.