Masinile diesel sunt caca de acum, trendul este catre masinile pe benzina si implicit spre cele electrice, in viitorul apropiat fara sa jignesc pe cineva de aici, dar sunt prosti cei care mai cumpara de la samsari masini diesel! Strainii le vor arunca pe niste carpe din tara lor iar samsarii de la noi le vor lua cu 1000 de euro si vor cere 7000 de euro (un exemplu fictiv!), deci prost este cine da nu cine cere.
La masinile pe benzina am observat ca km si ma refer la cei reali nu la masinile masluite, sunt mai putini decat la diesel mai ales daca vorbim de masini cu cilindree incepand de la 2000 cm3, caci putini isi cumpara o masina pe benzina de 2500 cm3 si face 300 de km pe zi la diesel da sunt cazuri, deci ce am vrut sa zic cu acest lucru ca la o masina second hand pe benzina sunt sanse mai mari decat la un diesel ca km sa fie reali si mai putini! Aici vorbim de masinile aduse din afara nu cele cumparate de noi din Romania si apoi scoase la vanzare dupa un numar de ani.
Din toata gama VAG, Octavia 2 e singura masina care mi-a parut foarte ok la capitolul proiectare (spatiu, confort, tinuta de drum).
Nu pot recomanda ceva in buget de 7000e, care sa fie mai confortabila si mai noua decat Octavia 2. Nu laud masina, dar se apropie de ceea ce am eu in prezent.
Poate ca un ML vechi ori un crossover mai serios ar fi pe masura asteptarilor voastre, dar atentie si la eventualele costuri pentru reparatii.
La 7000e nu cumperi mare branza, e buget de hatchback sh de oras, sau Logan nou extrachel.
Este foarte greu de ales, mie imi plac masinile si tot ce tine de ele, dar am ajuns sa fiu destul de pretentios din cauza ca am avut cateva, ideea e ca m.am cam saturat sa am probleme cu ele si vreau ceva fiabil, nu e problema daca schimb o piesa si e mai scumpă decat la alte marci, ideea e sa fie fiabila, adica să țină!
Masini detinute si intretinute din banii mei:
Golf 4 break 1.9 tdi 101cp
Audi a4 b5 facelift 1.6i 101cp
Bmw e46 320d 150cp euro 4
Bmw e46 facelift 2.2i 170cp cu gpl(așa am luat.o)
Peugeot 307sw 1.6 hdi 109cp
Si masina curenta Skoda Octavia 2007, 2.0 tdi 140cp, cutie automata DSG, singurele aspecte care nu imi plac sunt mirosul motorului, suspensia rigida(se simte fiecare pietricica) si scaunele foarte inconfortabile, ma rupe la spate si chiar si picioarele ma dor, gen zona sub genunchi.
Ce sa zic, am avut ceva mașini, inainte sa am automata mergeam si testam toate masinile si toate tipurile de cutii automate chiar si la reprezentante am fost, hibride numai zic. Dar in fine, m.am cam indragostit de automate, dar sunt constient ca daca e sa pice ceva, e pa! Si ca exemplu am luat skoda asta acum 1 an jumatate cu 4500 si am bagat 1700 in ea, acum e cum e, isi face treaba si consumul il are foarte mic, dar cand e rece afara si pe distante scurte consuma mult si stiu ca se fac depuneri, dar eu zic ca am grija cand merg la drum lung sa o tin mai turata sa se curețe, pana acum nu am simtit niciodata regenerarea dpf. ului
Incearca ceva mai exotic, de exemplu Alfa Romeo 1.9 JTDm... Dar nu stiu daca gasesti vreo automata ok la ea. Motorul e foarte misto, il am si eu, nu face belele, si fuge de te sperii.
La confort s-ar putea sa nu avem aceleasi gusturi, eu de exemplu stau foarte prost in Golf 4, 5, Passat b5. Stau bine in Octavia 2 si Touran. Confortul perfect l-am gasit in Opelurile Vectra, am avut 3 pana acum. Si in Opel Corsa e aceeasi pozitie la volan. Am si o Astra in familie, nu are pozitia pe care o caut eu. Am la indemana un Saab 9-3, care la baza e tot Opel Vectra, nici in ala nu sunt multumit de confort (e si inghesuit al naibii).
In BMW e46 si e90 imi place pozitia, chiar daca sunt mici. e39 nu mi-a placut.
Daca ti-a placut BMW-ul, poti merge pe un e90-91, dar motorizarea pentru Romania ar fi 2.0d, si e cam cu cantec mai ales distributia aia in spate. Poate la 7000 gasesti varianta de motor "updated". Recomand Xdrive pentru clima Romaniei, dar sa stii ca e a naibii de scumpa cand schimbi arcuri si telescoape. La e46 xdrive era peste 500 de lei un arc aftermarket. Poti sa te uiti si la X3, poate e mai comod (n-am mers).
De cutiile automate BMW auzisem ca sunt foarte misto (iarasi n-am mers).
O masina care mi-a placut din filmul asta este Mercul W211, dar din pacate pasagerii din spate n-au loc la picioare, exact ca intr-un Golf 4. Jenant pentru pretentiile modelului.
Volkswagen Passat B6
Volkswagen Touran sau Pasat
Dacia Logdy
BMW. (mai multe modele)
Opel Zafira
Si cam atat. Eu m-am uitat in special la masinile spatioase si confortabile si sa se incadreze in bugetul mentionat de tine.
A da... masina sa fie NEAPARAT pe benzina.
La banii aia poti sa iti iei un megane 3 din 2012+ cu sub 100.000 Km destul de bine dotat. Daca nu o vrei pe benzina iesi chiar mai bine.
Eu n-am zis sa isi ia Diesel, am zis ca daca e dispus sa isi ia iese mai ieftin.
Depinde cat vrei sa o tii, eu nu cred ca in urmatorii 4 ani o sa bage ceva schimbare la noi pentru ca parcul auto are prea multe masini diesel si nici un gurven nu o sa riste sa supere toata populatia. Atat timp cant nu vrei sa iesi cu ea din tara, ca unele tari probabil o sa bage restrictii, nu cred ca o sa fie bai.
Masinile diesel sunt caca de acum, trendul este catre masinile pe benzina si implicit spre cele electrice, in viitorul apropiat fara sa jignesc pe cineva de aici, dar sunt prosti cei care mai cumpara de la samsari masini diesel! Strainii le vor arunca pe niste carpe din tara lor iar samsarii de la noi le vor lua cu 1000 de euro si vor cere 7000 de euro (un exemplu fictiv!), deci prost este cine da nu cine cere.
La masinile pe benzina am observat ca km si ma refer la cei reali nu la masinile masluite, sunt mai putini decat la diesel mai ales daca vorbim de masini cu cilindree incepand de la 2000 cm3, caci putini isi cumpara o masina pe benzina de 2500 cm3 si face 300 de km pe zi la diesel da sunt cazuri, deci ce am vrut sa zic cu acest lucru ca la o masina second hand pe benzina sunt sanse mai mari decat la un diesel ca km sa fie reali si mai putini! Aici vorbim de masinile aduse din afara nu cele cumparate de noi din Romania si apoi scoase la vanzare dupa un numar de ani.
Uită-te de :
Bmw E60 este semi limuzină, la 7000€ o găsești cu Facelift, motor 2.0, dar ai grijă de unde le cumperi
Mai poți opta pentru un Audi A6 la banii ăia
Astea s mașini premium, dacă ți pică piese scumpe și nu ai grijă de ele cum trebuie o să regreți.
Dacă ți place Skoda, uită te de o Octavia mai nouă ori de ceva de la Renault / Opel
Eu unu aș opta pentru BMW u ăla, are tot ce trebuie și e pentru " tineri "