Depinde ce vrei de la masina.
In 4000 euro poti lua un Duster si te duci cu el si la mamaie pe deal, si in centru.
Poti lua si un Mercedes W211 "destept", ori vreo cazatura de E90, in care sa bagi bani cu lopata.
Ai multe variante, Ford Focus 2 super ingrijit, poate vreun Passat b6 2.0TDI din generatia euro 5 sau chiar euro 6 (foarte rare), Opel Insignia dar ai grija sa nu fi mers fara ungere (trebuie schimbat un oring preventiv), Astra J, Golf 6.
Poti lua si o bijuterie de Alfa 159 1.9 JTDm, un motor ce bate cam toate dieselurile de la vremea respectiva. Il gasesti si pe Opel Astra H GTC sau Vectra C.
M-am mai gandit la seat leon 1.4 tsi 1.6 tdi
1.6 TDI nu prea e apreciat, 2.0 TDI e foarte ok.
Dar 1.4 tsi cum o fi?
Cred ca e ok, sunt multe in circulatie.
Dar de seat leon 1p ce parere ai, merita?
Nu, e de rahat atat dpdv al aspectului cat si al calitatii.
1m era calitativ dar cu motoare mediocre si performante jenante, 1P e mai jenant de atat, ca nici nu rezista in timp.
Atunci un passat b6?
Cred ca e mai ok Jetta mk5, decat Passat b6. Dar pe niciuna nu as recomanda-o. La Passat e suficient de enervant faptul ca ai frana de mana electrica, extrem de stricacioasa. Cand te astepti mai putin, ramane frana activata si nu poti pleca nici macar "taras", ca tine foarte puternic.
Jetta mk5 e cam tot aia cu Passat b6, dar n-are frana aia de mana. La motoare stau foarte prost, daca ma intrebi pe mine. Doar tractoare PD si benzinare anemice ori TFSI, care nu-s de luat.
Eventual uita-te la un BMW e90 320d pre-facelift, din seria aia cu distributia in fata. Sunt in bugetul tau.
Sau un seria 1?
Depinde de preferinte, daca iti doresti ceva mai micut asa, un Seria 1 zic eu, sau un Audi A3, ori un Golf 6.
Ce mai mare fara dubii un Passat B6, varianta 1, 9.
A mea in 3 ani nu m-a dezamagit
Ce cod motor ai la passat b6, break sedan?
Golf 6 sare de 5000 euro.
anonim_4396 întreabă: