| Levi123 a întrebat:

Ce parere aveti de motoarele noi aparute de 1.0 l sau 1.5 tsi, in special pe motoarele vag gen skoda vw?

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca-s noi aparute, de unde sa avem deja parere?
Pe subiectul asta pot vorbi doar cei care imprastie pareri despre domenii de care nu au pic de habar (in practica).
Eu am parere ok despre vechile TSI-uri. La unele au dat cu mucii-n fasole, dar multe sunt ok. Chiar si alea "la care se rupe lantul". Daca pui lant de calitate si ai cunostinte despre PMS si ceas comparator, motorul e in regula, chiar peste media motoarelor VAG pe benzina.
Dar cum tara geme de tarani si "profesionisti" care sunt paraleli cu documentatia, se raspandesc tot felul de bazaconii.

Deci: despre motoarele aparute dupa 2020, vorbim peste 10-15 ani. Deocamdata nici mecanicii din reprezentante nu au habar despre ele.

| KovacsB a răspuns:

Motoarele 1.0tsi sunt de 9 ani pe piata cele 1, 5tsi de 8 ani nu sunt chiar atat de noi cum bat campii unii.
Recomand 1, 5 tsi doar din simplul motiv ca nu-mi plac motoarele de ascutitoare.
Are putere suficienta se poate face stage 1, consum decent. Bucuresti -Atena 4 persoane si bagaje Tiguan 1, 5 tsi media 7% mers regulamentar.Cu Tiguanul diesel am scos 7, 8

| Levi123 explică (pentru KovacsB):

Decat un diesel in oras, mai bine 1.5 tsi.

Întrebări similare