Motorul nu trebuie spalat. Mai sunt si cate unii care vor sa il spele, dar il spala pe propria lor raspundere. Eu sterg cat pot cu o carpa umeda doar vara cand e cald si soare afara, cat sa iau praful de pe conducte si de pe capacele care mai sunt pe acolo.
Logica ca NU e bine sa il speli. Motorul il speli maxim cu o carpa imbibata in benzina pe anumite componente pline de ulei. Aia la spalatorie baga jetul prin el si zic ca o fac pe responsabilitatea clientului
Motoarele se spala cu aburi, nu se mai spala demult cu jetu de apa. Producatorul nu recomanda spalarea motorului de niciun fel.
Motoarele sunt pline de senzori si conectori.
Ultimul lucru de care au nevoie conectorii electrici este apa cu detergent.
In timp efectele nu vor intarzia sa apara.
Este distractiv,sa urmaresti,ce spun necunoscatorii,asta exprimat elegant,unul spune sa il speli cu benzina,altul cu betadina, prietene crede-ma motorul se spala, dar rar, spala-l cu putin detergent si sterge-l cu o carpa, laveta imbibata in motorina ..nu fa ca mine sa-l speli la service-spalatorie, sa ti se aprinda toti senzorii
E am spalat motorul (Diesel) singur la o spalatorie cu autoservire.
Mentionez ca bateria nu se afla in compartiment motor.
Nu am pus jet puternic, am spalat de la distanta si nu s-a intamplat nimic la masina. Am lasat apa sa se scurga, am asteptat vreo 15 min.
EddiWeed întreabă: