1.3 CDTI foarte economic, mai are si ceva 'inima' in el, dar normal, trage putin pentru caroseria Astrei.
1.7 CDTI e cel mai echilibrat pentru Astra, trage bine, consuma putin. E cel mai popular motor, si din cauza asta stiu cazuri de turbine 'duse', injectoare moarte si altele, dar nu e un motor slab.
1.9 CDTI de 150cp e o 'racheta', la inceput o sa te cam lase fara aer. Motorul e 16V, s-a folosit si pe Alfa Romeo, unde are soft de 180cp. Consumul depinde de exploatare, dar peste 6.5% nu sare, daca mergi incet. Cand incepi sa il calci, normal, iti scade autonomia de la 3000km la 2000, in 3km
Cand eram pusti, impreuna cu alt prieten am avut ocazia sa fugarim una, pe pista de aerodrom de 700-800m, a prins 170 sau 180km/h, nu mai retin exact, si a ramas si loc de oprire.
Apropo de oprire, ABS-ul, ESP-ul (si ce programe mai sunt la Astra H), functioneaza impecabil, nu te lasa sa gresesti, iar caroseria e foarte sportiva.
Prietenul meu are una din 2006 (sau 2004, nu mai stiu), 150cp, 6 trepte, suspensie sport de fabrica, care la apasarea butonului sport intareste telescoapele. Nu e deloc confortabila, dar pe asfalt neted face 'legea'.
Acum depinde si ce cauti, 1.6 benzina e bun si el, cu 1.8 deja ai o masina sportiva.
Daca vrei confort, mai bine te orientezi spre Vectra.
1.3 CDTI e motor mic pentru Astra H. In rest, 1.7 este foarte economic, iar 1.9 e un fel de demon pe 4 roti.