| Caddy14 a întrebat:

Ce parere aveti despre posibilitatea de a-ti putea lua permisul(cat B) la varsta de 16 ani (in alte tari precum S.U.A)?
Ce consecinte ar avea modificarea codului rutier in Romania incat sa fie posibil acest lucru?
Dau funda celui mai bun raspuns!

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-as fi de acord cu o asemenea prevedere deoarece ar inmulti cazurile de conducatori auto iresponsabili, avem destui si acum.
De altfel nici nu s-ar putea adopta o asemenea prevedere fara a se schimba legislatia europeana in materie, noi ne-am aliniat legislatia rutiera la cea a UE.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mi se pare o ideea foarte proasta. Asta ar mai trebuie la traficul din Romania soferi din ce in ce mai putini responsabili

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In Romania ar fi nevoie si de tehnici de conducere defensiva la scolile de soferi (alea explicate de pilotii de raliu, care spun si cum sa redresezi o masina aflata in derapaj, practic, nu aiurelile din cartile cu chestionare), si tu crezi ca ar fi ok sa conduca si buricii de 16 ani? laughing
Avem un trafic mult prea incarcat, pe o infrastructura mult prea invechita, ca sa mai dam permise pe banda, cum facem in prezent. Ar trebui eliminata coruptia din sistemul de dobandire a permiselor, si eventual asprit examenul practic, adaugand proba de poligon.

| Caddy14 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu am spus ca ar fi ok am deschis o "dezbatere" nu mi-am spus parerea.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

In SUA infrastructura permite asa ceva. In tara noastra cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii sub 24 de ani deci principalul impact ar fi cresterea numarului de accidente.

| Trandafirii a răspuns:

Nu cred ca este posibil deoarece condusul este la fel in toata lumea, dar daca vrei sa conduci la aceasta varsta e cred ca poti conduce smart, iti urez succes!

| suntserios a răspuns (pentru Trandafirii):

Si de ce crezi ca ar putea sa conduca un Smart atat timp cat nu poate lua permisul cat B?

| ombladon a răspuns (pentru Trandafirii):

Ar putea conduce un smart, la fel ar putea conduce si o raba, atat timp cat nu o face pe un drum public...