| mgtow a întrebat:

Ce pastile de frana sant mai bune pentru bita, cele organice sau cele de metal? La inceput pana pierde din grosime atinge discu si chiar daca slabesc sabotii tot atinge, am dat cu un lubrifiant todo en 1 asa i se spune e bun dar cand incepe iar cu zgomotu puternic daca ii pun ulei de motor sau lichid de frana va rezista mai mult pana ajunge sa scartaie iar? Imi place cand scartaie incet si putin dar nu tare.

Răspuns Câştigător
| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Depinde cat mergi si cum mergi cu bicicleta. Cele organice sunt foarte eficiente dar se termina imediat. Cele metalice sunt bune doar daca mergi mult pe ploaie, in rest sunt mai slabe ca cele organice dar mai durabile. Cele ceramice sunt cele mai rezistente si care uzeaza cel mai putin discul dar sunt si cele mai scumpe.

| mgtow explică (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Merg aproape toate zilele cu ea dar si la inceput pana nu se uzeaza nitel scartaie si daca dau cu ulei de motor sau lichid de frana care e mai eficace sa tina impotriva scartaielii mai mult? Merg si pe un camp si banuiesc ca de acolo se contamineaza de la praf.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru mgtow):

Mai bine nu mai dai cu nimic fiindca scazi eficienta de franare. N-are nimic daca scartaie.

Scartaie mai tare decat franele la un camion roman, am probat cu un lubrifiant in spray e destul de eficace pana acum.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru mgtow):

Pai foloseste-l atunci. Oricum vor scartai mai putin cu timpul. La inceput trebuiesc rodate un pic.

De la praf se contamineaza si scartaie mai tare aia e beleaua acum mam prins am dreptate nu-i asa? trebuie sa merg un ocol daca nu vreau sa mai am treaba cu zgomotu

6 răspunsuri:
| GabrielVoicu a răspuns:

Nu mai da cu lubrifiant pe frane ca s-ar putea sa nu iti mai tina. Incearca din cauciuc si verifica daca roata este centrata perfect.