| 128bpm a întrebat:

Ce recomandati pentru traseu montan pe drum neasfaltat dintre:
Mitsubishi ASX
Hyundai Tucson
Chevrolet Captiva
Dacia Duster
VW Tiguan
Suzuki Vitara
Am un buget cam de 4000 euro si vreau o masina buna pe plan local si mers pe munte in weekenduri, dar nu sa ma bag in noroaie imposibile si sa pun troliu pe ea, vreau doar sa fie inalta si 4x4 sa se descurce pe drumurile amenajate din padure si sa iasa din zapada de 30cm
Deci toate modelele varianta 4x4 si motoare sub 2.0 si sa pot pune SMX pe ea
La bani posibil sa mai plusez dar in mare ala vreau sa fie bugetul ca nu ma intereseaza uzura
De drum lung am alta masina.

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din cate am studiat eu, Dusterul ar avea tractiunea foarte eficienta, cu un autoblocant, parca.
Tiguan pare slab pe teren, probabil e doar un 4motion ca pe Golf, nu e gandit pentru conditii grele, e doar un ajutator fata de o masina cu tractiune fata.
ASX am condus, are tractiunea buna si e usor/scurt, dar e undeva peste 8000 de euro unul 4x4. Vitara pare aceeasi platforma cu el, cel putin modelul de prin 2010.
La Hyundai am inteles ca sunt probleme cu rugina, la suportii caroseriei (ca la modelele vechi de Vitara).

SMX intra pe oricare in principiu, daca respecti dimensiunea omologata a anvelopelor, sau montezi kit de inaltare, eventual tai si din aripi si pui overfendere.

| ChiperiSimionas a răspuns:

Eu sunt foarte multumit de Duster.

E fiabila, si daca totusi se strica ceva se gasesc piese destul de ieftin.

Singura problema am avut-o cu termostatul care s-a gasit greu si a fost scump.

https://furtunintercooler.ro/......-duster-2/