| nikname a întrebat:

Ce reglaje sa fac la urmatorul model de carburator Dell'Orto PHBN 12 BS pe un motor de aprilia 49 cc pentru ca imi consuma c-am mult aproximativ 6%?

Răspuns Câştigător
| Jicarean_Calin_1960 a răspuns:

Salut Nik, demonteaza-i carburatorul. Demontezi pistonasul, din interiorul carburatorului. Acolo la capatul pistonasului gasesti un ac, prins de cablul de acceleratie cu o siguranta. Pe ac gasesti 3 canale (trepte). Controleaza daca este pe treapta a doua. Daca nu monteaza siguranta pe treapta a doua. Nu stiu cat este jiglerul principal (banuiesc ca ai montat un 95), pentru asta demontezi camera de nivel constant si vezi imediat ce scrie pe jiglorul principal. Trebuie sa-l inlocuiesti cu un altul cu doua puncte mai mic, 93, apoi urmaresti consumul si tot asa pana la un consum optim. Mai trebuie sa dai si bujia jos, dupa ce ai facut aceasta modificare, pentru a observa carburatia. Daca bujia este maro, rezulta o carburatie optima. Daca bujia este neagra-umeda, rezulta un amestec bogat in benzina, bujie gri-alb amestec sarac.Aceste probleme se rezolva actionand in limite foarte mici surubul de amestec, daca il strangi putin o sa ai amestec bogat in benzina, iar daca il desfaci ( mai mult aer)si o sa-l saracesti in benzina. Problema consumului ridicat mi-e teama sa nu vina si de la socul manual, posibil ca pistonasul, sa nu culiseze corect in interiorul carburatorului. Pentru alte nelamuriri iti sau la dispozitie, salut si spor la munca!

1 răspuns:
| mgtow a răspuns:

Daca vrei consum redus mergi mai incet cu ea, modificari nu poti face.