Daca este la prima abatere isi ia cu suspendare ( nu stiu cati ani exact), pe langa carnet suspendat, amenda probabil etc, oricum nu face puscarie.
Este infractiunea de ucidere din culpa, prevazuta si pedepsita de art.178 Cod penal, citez:
Uciderea din culpã
ART.178. Uciderea din culpã a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Uciderea din culpã ca urmare a nerespectãrii dispoziţiilor legale ori a mãsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitãţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpã a unei persoane este sãvârşitã de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanicã, având în sânge o îmbibaţie alcoolicã ce depãşeşte limita legalã sau care se aflã în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 ani la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsã se sancţioneazã fapta sãvârşitã din culpã, de orice altã persoanã în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se aflã în stare de ebrietate.
Dacã prin fapta sãvârşitã s-a cauzat moartea a douã sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevãzute în alineatele precedente se poate adãuga un spor pânã la 3 ani." Numai bine!
Pai depinde, daca l-ai omorat pe un om poti ajunge la inchisoare, dar daca nu l-ai omorat si doar l-ai ranit atunci nu are ce sa iti faca in afara decat sa te dea in judecata si mai poti omori un om doar accidental si atunci nu risti decat o amenda care costa destul de mult pentru ca l-ai ucis pe acel om!
De exemplu:
Daca ai masina si dai peste un om si el moare atunci primesti inchisoare cativa ani sau pe viata, dar daca l-ai ranit si el nu te da in judecata atunci nu esti in niciun pericol!
Funda please ca am nevoie de inca cateva!
Este infractiunea de ucidere din culpa, prevazuta si pedepsita de art.178 Cod penal, inchisoare de la 2 ani la 7 ani, citez:
Uciderea din culpã
ART.178.
Uciderea din culpã ca urmare a nerespectãrii dispoziţiilor legale ori a mãsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitãţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpã a unei persoane este sãvârşitã de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanicã, având în sânge o îmbibaţie alcoolicã ce depãşeşte limita legalã sau care se aflã în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 ani la 15 ani.
Dacã prin fapta sãvârşitã s-a cauzat moartea a douã sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevãzute în alineatele precedente se poate adãuga un spor pânã la 3 ani."
Din pacate, in cele mai multe cazuri, judecatorii sunt foarte binevoitori cu acesti ucigasi, cele mai multe pedepse sunt in jur de 3-4 ani si se dau cu suspendare. Numai bine!
Stiu un caz in care cineva care era singur in masina a intrat intr-un pom si s-a ales cu cateva vanatai. Politia i-a dat amenda cateva sute de lei pentru autovatamare. Deci daca omori pe cineva chiar si din greseala eu zic ca tot faci puscarie.
Daca e vina ta pana la 7 ani de puscarie daca e din vina lui rudele ar trebui sa iti repare masina dar in orice caz trauma ramane