Din cate stiu, pentru situatia in care datele din certificatul de inmatriculare sau inregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului, politia rutiera retine atat certificatul cat si placutele de inmatriculare ale autovehiculului respectiv + amenda.
Pentru situatia in care conduci pe drumuri publice folosind un permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, savarsesti o infractiune si te alegi cu dosar penal. Codul penal spune ca respectiva infractiune se pedepseste fie cu amenda penala, fie cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani ( vezi aliniatul (2) de la Art.335 Cod Penal : https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-335 )
Dosar penal pentru conducere cu categorie neadecvata și poate și pentru fals în acte.
De ce la granița? Fix acolo unde nu se uita nimeni la mașină și la actele ei?
Eu am călătorit cu un microbuz. Am trecut granița între Germania și Cehia, iar nemții nu au acceptat să treacă 8 persoane într-o mașină cu 7 locuri.
Asta mi se pare logic. Dar asta nu inseamna ca doar la granita il opreste careva pentru asa ceva
Se intampla; certificat de inmatriculare retinut, placute numere retinute, permis suspendat (conduci un vehicul pentru care nu ai permis), dosar penal.
alexx102428 întreabă:
anonim_4396 întreabă: