anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sfaturi aveti pentru o soferita incepatoare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu sunt incepatoare happy
In prima faza este sa conduci cu cineva de incredere/sofer in dreapta apoi cat te-ai obisnuit cat de cat trebuie sa conduci singurica pentru ca o sa vezi ca e cel mai bine, tu iei deciziile, nu te mai freaca nimeni la duda (muream cand il vedeam crispat pe iubi happy ). Sa nu bagi prostii in seama, ca o sa te vada incepatoare si femeie si o sa se mai ia de tine degeaba. Iubi a patit-o cand s-a suit la volan dupa ce condusesem eu, si erau semnele de incepator si lua claxoane degeaba, el e un super sofer, si nu il laud ca e al meu happy, dar oricum semnele sunt bune si ele in multe cazuri.
Cand te ratacesti sa nu te panichezi, eu una cand am iesit in prima zi singura sa ma duc la servici, stiam si eu un drum si s-a inchis exact in ziua aia (Grozavesti) si nu m-am dat batuta, am dat geamu jos a pus o intrebare si am rezolvat, am ajuns la servici, transpirata toata dar in regula. happy
Cel mai important, sa nu te iei la cearta cu barbatii mai ales, nu stii peste ce nebun dai, am vazut niste faze...si eu am gura mare dar injur printre dinti, claxonez daca e grav si trec mai departe.
Nu te grabi, chiar daca e cardu dupa tine si te claxoneaza sau iti dau flesuri sa te dai la o parte, eu merg cu 60 in oras si limita e 50 si tot mai primesc flesuri...nu suntem frate pe autostrada. happy
Si nu in ultimul rand: NU TE DA BATUTA! o sa fie zile mai grele, zile mai bune cand o sa iti placa sa fii soferita si zile in care iti vine sa iti lasi masina acasa, asta daca ai loc de parcare...cu parcarea e alta poveste (repetitii) dar deja am scris prea mult. happy

15 răspunsuri:
| sorin a răspuns:

Sa fi prudenta si sa circuli cu viteza redusa!

| TipulVerde a răspuns:

Ai incredere

| alexandru04 a răspuns:

Sa incerci sa nu incalci regulile de circulatie prea mult si putin curaj si bafta la condus

| gaby_6279 a răspuns:

Femeile in trafic nu sunt foarte atente si se pierd foarte repede

auran
| auran a răspuns:

Simplu, relaxeaza-te (stiu ca nu este usor), nu asculta "sfaturile altora" care sunt in masina cu tine pentru ca nu intotdeauna sunt tocmai cele indicate, fara viteza pentru ca nu ai tocmai reflexele necesare de a reactiona rapid si muuuuuuuuuuuuult calm!
bafta

| dulshe a răspuns:

Ce este cel mai important de stiut pentru un sofer sau soferita care si-a luat carnetul de putin timp si patrunde in "jungla" centrelor oraselor mari, unde aglomeratia si nervii sunt la loc de cinste?

Reglati foarte bine oglinzile inainte de plecare - pentru un incepator, toate oglinzile retrovizoare sunt extrem de importante. Cu ajutorul lor soferii pot vedea pozitia celor din spate, intentiile acestora, oglinzile dand indicatii asupra manevrelor pe care trebuie sa le executati. Pentru un sofer incepator nu trebuie sa existe "nu vad foarte bine dar e in regula; imi dau eu seama". El trebuie sa fie foarte sigur de ceea ce se intampla in spatele lui.

Feriti-va de taximetristi - una dintre cele mai importante lectii pe care trebuie sa le stie un incepator este ca nu are rost sa incerce sa tina piept sau sa nu lase un taximetrist sa treaca atunci cand acesta doreste. Pana in momentul in care capatati experienta si va puteti da "lamaia" jos din geamuri, lasati taximetristii sa treaca. Ei sunt "profesionisti", ei n-au avut "prima zi in trafic", ei nu au fost incepatori, ei "se grabesc" sa-si ia clientul si bacsisul.

Fiti cu ochii in patru - oglinzile si atentia sporita o sa va fereasca intotdeauna de evenimente neplacute. Ochii trebuie sa fie in toate directiile: stanga, dreapta, inainte, in spate, oglinzi retrovizoare. Nu este suficient ca aveti semnele de incepator in geamuri, acestea nu va scutesc de a fi atenti si de a incerca sa preintampinati eventualele pericole.

Acordati prioritate pietonilor - este important sa va formati un obicei in a acorda prioritate pietonilor. Pe langa faptul ca asa este civilizat, va poate scuti de amenzi, in caz ca un politist "vegheaza" prin apropiere. Chiar daca exista si pietoni care traverseaza mai incet, nu va pierdeti rabdarea, trebuie sa respectati toti participantii la trafic, iar pietonii sunt parte componenta a traficului.

Atentie la parcari - parcarile pe care le realizati pe timpul scolii auto sunt foarte diferite de cele pe care le veti realiza dupa ce veti obtine carnetul de sofer. Nu datorita manevrelor pe care le executati, ci datorita modului in care va privesc partenerii de trafic. In timpul scolii, cei mai multi soferi va vor feri, se vor retrage pe benzile superioare pentru a nu fi in pericol sa va acroseze. Situatia se schimba atunci cand sunteti singuri in masina - nu numai ca nu va vor mai feri, dar va vor privi ca pe "un atacator" care doreste sa le ia locul de parcare. Siguri pe voi, dar si foarte atenti va alegeti un loc care credeti ca s-ar potrivi dimensiunilor masinii voastre si faceti ceea ce ati invatat in scoala. De data aceasta cu atentie mult sporita. La urma urmei, in timpul scolii nu era nici masina voastra si nici nu va tragea nimeni la raspundere, pe cand acum...

Nu fiti "profesionisti" - daca ati obtinut carnetul de conducere nu inseamna ca aveti experienta la volan. Pastrati viteza legala, nu va avantati dupa vitezomani, chiar daca va grabiti. Puteti pierde mult mai mult datorita unei secunde de neatentie. Nu depasiti pe linia de tramvai si nu incercati "sa scurtati" timpul stationarii la semafor. Din doua motive nu sunt indicate aceste lucruri: contravin regulilor de circulatie si exista posibilitatea producerii de accidente.

Perioada de inceput a fost foarte dificila pentru majoritatea soferilor. Nimeni nu s-a nascut la volan, nimeni nu poate spune ca va ajunge vreodata sa conduca astfel incat sa nu se puna in pericol nici pe sine si nici pe ceilalti. Important este sa te concentrezi la maxim atunci cand conduci, sa stii ca ai drepturi, dar si responsabilitati.

| Mya a răspuns:

Fii prudenta si respecta regulile de circulatie! Si de-ar fi vreodata sa faci un "mic" accident, fie din vina ta sau a altcuiva, sa nu renunti la condus.Si sa nu te lasi influentata de barbatii care rad de femeile la volan! Unii dintre ei sunt foarte rautaciosi in ceea ce ne priveste.
Sa-ti mai zic ca mai acum o luna, am vazut un tip care vroia sa faca dreapta si astepta sa se faca verde, avand galben intermitent. Putea trece fara probleme avand in vedere ca nu avea in momentul respectiv cui sa acorde prioritateahee heeCei din spate il claxonau si el...batman! Rusinica! [-x

| paul_4864 a răspuns:

Sa respecti legea si sa nu faci in trafic ce fac multi soferi (smecheri). eu am 27 ani de soferie si nu am avut probleme majore niciodata. la multi km. si succes

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa nu renunte la sofat dupa primele 2 accidente minorehee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Numai șofând vei deveni o șoferiță desăvârșită.
Pentru început evită marile aglomerări, mergi când traficul nu este așa de intens (sâmbăta, duminica, noaptea), în intersecții să te-a siguri de 2 ori până când treci intersecția, mare grijă la trecerea cu nivel cu calea ferată fără barieră, respectă semnele rutiere, la trecerea de pietoni iei piciorul de pe accelerație pentru a te asigura că nu sare în fața mașini vreun rătăcit, etc.
Șofat plăcut.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa impartim acelasi chec

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Http://www.clubul-soferitelor.ro/

Răspuns utilizator avertizat
| realitate a răspuns:

Ma nu te speria! de obicei femeile la volan se sperie imediat si inloc sa puna frina pun mina la ochi laughing dar incearca sa nu depasesti viteza limita si nu depasi tiruri si fi sigura pe tine! eu iti tin galerie hai ca pai! laughing

| laura_2327 a răspuns:

Sa nu vorbeasca la telefon, si sa nu poarte ochelari de soare~!