Gresit, gresit, gresit. Tahograful stocheaza o singura informatie: viteza cu care se deplaseaza vehiculul in fiecare moment. Nu in kilometri, nu in ore, nici in nimic altceva, ci in kilometri pe ora (sau mile pe ora, dupa caz). Intr-adevar, se deduc de aici si restul informatiilor amintite, insa singurul informatie pe care tahograful o stocheaza este viteza.
Tahograful analogic inregistreaza viteza pe o perioada de 24 de ore sub forma unui grafic trasat pe un disc de hartie, disc care are imprimate anumite marcaje pentru a usura obtinerea informatiilor mentionate in raspunsurile anterioare si care poarta denumirea de diagrama.
Tahograful digital stocheaza aceasta informatie electronic, in memoria interna, iar diagrama de hartie este inlocuita de o cartela electronica a soferului. Datele stocate in memoria tahografului si pe cartela pot fi verificate de ARR, fara ca aceasta institutie sa fie insa singura care le poate citi. Firmele mari au propriile lor cititoare, iar restul platesc pentru citirea lor, intrucat au obligatia arhivarii lor, bineinteles tot in format electronic.
@eugem35 - nu am afirmat niciun moment ca am condus camioane si degeaba incerc sa citesc ce ai scris mai sus, pentru ca nu pricep mare lucru.
Dar poate reusesti sa ne explici cum inregistreaza acest aparat minune "distanta in cilometru" si timpul de conducere si de pauza. Daca vei reusi sa explici aceste lucruri logic, vei realiza ca acestea sunt deduse de fapt din viteza de deplasare a vehiculului.
Eu incercam sa iti spun ca tahograful inregistreaza doar viteza. Kilometrii parcursi se deduc automat inmultind viteza cu timpul, iar stationarea nu este altceva decat perioada in care viteza este zero. Citirea diagramei este un alt subiect, omul intreba doar ce stocheaza tahograful, ori singura informatie pe care acesta o stocheaza este evolutia vitezei cu care ruleaza autovehiculul pe care acesta este instalat.
Tahograful este de 2 tipuri unul analog si unul digital. Cel analog este un disc din carton care se introduce in aparat. Pe acest disc apare cati km ai parcurs de la ce ora la ce ora si cu ce viteza te-ai deplasat.
Viteza distanta in cilometru timpul de conducere timpul de pauza vezi ca un varf are 10 km sunt varfurile din josul diagramei dac este tacograf cu diagrama daca ai card atunci se stoceaza si numai cei de la ARR pot vedea sau este pe net un cititor de card la 300 de euro nu incerca sa mergi fara diagrama ca iti ei amenda mare
Daca te uiti atent pe diagrama vei vedea ce stoceaza tacograful pe diagrama viteza timpul in partea de jos a diagramei si virfurile in chilometri se vede cate de bine cunosti diagrama si cat ai condus camioane dl regis mare atentie multe le faceam cu compasu sa pot sa am 28 de diagrame la mine ia o diagrama si uitate atent pe ea una scrisa si una ne folosita si ai sa vezi ca sunt spati speciale unde acele tacografului deseneaza cu o linia suptire sau groasa timpul si sub forma de varfuri km si uitate atent ca este scris si orele exact ca la cadranul de ceas si tacograful are 3ace care marceaza tot ce am spus eu mai sus
Dl regis tacograful analogic are un interior trei ace care sunt actionate de cablul de cilometraji si ceasul mecanic care este in interiorul tacografului aceste ace deseneaza in sus si in jos viteza si km parcursi timpul este desenat in forma de cerc dintr-o linie groasa cand camionul sta pe loc indiferent ca motoru este pornit si cand merge masina acea linie a cercului este suptire ca de varf de creion km sunt unpic mai sus de cercul pentru timp si sunt desenati in forma literei wwwwww continu cum am facut eu aici fiecare varf inseamna 10km si mie mi-a luat timp pina am invatat diagrama s-o citesc daca nu a facut 43km atunci cand camionu se opreste pentru descarcare ultimu v este cu o latura mai tesit adica mai scurt intr-adevar diagrama se tine in tachograf 24 de ore in momentul scoateri diagramei tacigrafu trage automat pe diagrama o dunga semn care arata ca a fost scoasa diagrama si controlata as vrea sa iti pot explica intre patru ochii cum se citeste diagrama si locomotivele si autobuzele si maxi taxi au diagrama dar autobuzele si camioanele care au cuirse pina la 50km de baza sau garaji nu folosesc diagrame asta spune legea
Gacicile care le vad soferii pe strada, cand vad una buna, accelereaza si li se urca chilometrajul la cap!
anonim_4396 întreabă:
Tulus_Marius_1977 întreabă: