Nu ai spus marca si model. Deschide usa la rezervor si o sa scrie exact cifra octanica minima. Nu chiar orice masina turbo benzina merge mai bine cu octanica mai mare. Masinile moderne stiu sa adapteze softul si ardere in functie de combustibilul ales, deci poti pune si de 95, 98, 100, 102...
Uite aici un exemplu clar cu o masina modificata la limita detonatiei pentru diferente sesizabile
https://www.youtube.com/watch?v=X4MRTYl_Sa4&ab_channel=LaGarajShow
Nu da skip la nicio secunda pentru a nu pierde esentiala
Gasesti informatiile in manualul masinii sau pe placutele de pe ea.
In general e suficienta benzina de 95, mai ales la masinile turbo.
98, 100 si 101 sunt mai agresive cu motorul, tu n-ai nevoie de asa ceva.
Vezi ce zice producatorul in primul rand
Standard ai E5 (95% benzina fara plumb plus 5% etanol) sau E10(90% benzina fara plumb plus 10% etanol). Pe hartie E10 e mai buna dar in realitate e cam invers.
daca e DigT, 95 e suficient.
Contrar asteptarilor consumul minim e cu 95 pentru motoarele de fabrica - pentru cele modificate e altceva. La acestea poate fi un avantaj sa folosesti benzina cu cifra octanica mai mare
Ce legatura are turbina cu prefectura. Banui ca ai pus pana acum benzina, nu ai cumparat masina, ai stat asa fara sa mergi si intrebi acum sa stii.
Mai degraba eu cred ca ai si tu o masina si voiaai sa arati si altora, sa spui si altora ca ai masina
Pt ca daca ai fi pus benzina pana acum, acolo unde pui benzina scrie mare si cu rosu, ori cu alb ce benzina se pune.
Normal o masina poate functionea cu orice tip de benzina, chiar si cele la care spune sa pui cea mai scumpa, deci cu cea mai mare cifra octanica.
Pe incercate nu doara vorbe.Germanii asa baga pe masinile lor, cel putin BMW, Mercedes, Audi vor sa bagi benzina de la 90 cifra octanica in sus sau 89 nu mai stiu, parca asa scrie.
Cel mai indicat e sa pui ce spune fabrica acelei masini.
anonim_4396 întreabă: