Imi place ca sunt multi cunoscatori pe aici. Maryana sincer nu ai nici o treaba cu astea. Ai nevoie de carnet categoria B pentru a putea face categoria C si C+E care sunt pentru camioane si pentru remorci. In afara de acest carnet ai nevoie de atestat de marfuri si etc. Sunt mai mult tipuri de atestate. Experienta nu ai nevoie pentru ca dupa ce ai luat permisul la o luna ti se elibereaza si atestatul bineinteles daca faci si scoala separata pentru atestat. D-ul este pentru transport persoane care la randul lui este cu atestat separat. Dupa ce ai facut carnetul categoria b poti sa te apuci linistit de categoria C si C+E. Trebuie sa ai impliniti 18 ani. Pentru categoria D trebuie sa ai 21 de ani. Deci daca nu stiti nu va dati aiurea cu parerea ca il incurcati pe saracul om.
Imi place ca sunt multi cunoscatori pe aici. Maryana sincer nu ai nici o treaba cu astea. Ai nevoie de carnet categoria B pentru a putea face categoria C si C+E care sunt pentru camioane si pentru remorci. In afara de acest carnet ai nevoie de atestat de marfuri si etc. Sunt mai mult tipuri de atestate. Experienta nu ai nevoie pentru ca dupa ce ai luat permisul la o luna ti se elibereaza si atestatul bineinteles daca faci si scoala separata pentru atestat. D-ul este pentru transport persoane care la randul lui este cu atestat separat. Dupa ce ai facut carnetul categoria b poti sa te apuci linistit de categoria C si C+E . Trebuie sa ai impliniti 18 ani. Pentru categoria D trebuie sa ai 21 de ani. Deci daca nu stiti nu va dati aiurea cu parerea ca il incurcati pe saracul om.
C+E iti da dreptul sa conduci autocamioane cu remorca (TIR). D este pentru transport persoane, A pentru motociclete, B pentru autoturisme de pana la 9 locuri si/sau 3, 5 to. Atentie la ce categorie de marfuri se refera transportul pentru ca sunt necesare si altele. Ex - Licenta de transport, Licenta transp marfuri periculoase ADR. etc
Nu trebuie sa ai decat 21 ani nu a ci b fara el nu poti da pentru profesionisti
Pentru a putea conduce tir-uri ai nevoie intai sa obtii categoria B daca nu o ai inca si dupa categoriile C, C+E.
Daca am permis de conducere categoria B si D sunt profesionist? sau am nevoie de C?
Ca sa fi sofer profesionist nu consta doar in a avea toate categoriile))))))))) trebuie sa fi tu PROFESIONIST adica sa stii sa conduci si sa te descurci in orice situatie..Sunt profesionisti si cei care nu au deloc permis.Doar ca stiu sa conduca tirul, masini de mare tonaj foarte bine.
Am si eu o intrebare...eu acum pe 6 august fac 18 ani...si as vrea sa fac sc de soferi pentru profesionisti. vreau sa fac b c si e dar pentru a conduce un tir am nevoie de 21 ani? sau pot si la 18 ani? .ca tot ii aud pe pretenii mei.ca cica la 21 ani se poate... din cate stiam eu .la 21 se conduce Autobuze...etc Astept un raspuns.
Daca nu ai 21 ani poti conduce doar ce e pana in 7, 5 tone. daca ai 21 dai atestatul pentru incarcaturi agabaritice si poti sa conduci si tir cu capacitati mai mari. na si trebuie' sa ai cat b, c, e.
Poti conduce tir si la 18 ani si se poate da si atestat profesional de la 18 ani...pentru categoria D se poate da examenul doar de la 21 de ani... iar pentru cei ce vor sa conduca tir-uri e valabil permis pentru categoria C+E(camion+remorca) daca maxa maxima autorizata depasesete 3, 5 t iar pentru camion e valabil categoria C daca masa maxima admisa e sub 3, 5 tone.succes
AlexMUD întreabă:
Czb_Gaby_1969 întreabă: