| Lester23 a întrebat:

Ce tip de ulei se foloseste pentru golf 4 1.6 16v?

Multi zic ca 10w40 ar fi recomandat fiind o masina veche iar altii zic sa raman la ce a zis producatorul adica 5w30. Ce sa cred?

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nici una, nici alta.
E motor destul de vechi pentru 5W30, avand probabil peste 200. 000km, si totusi prea modern pentru a pune in el un magiun 10W40, care la rece se face bolovan.
Mergi pe 5W40, dar o marca ok, de genul Mobil, Motul sau Liqui Moly.
Si indicat ar fi sa aiba si clasa/aprobarile necesare pentru motorul tau, probabil ceva de genul VW 501.
Daca nu mananca ulei si se prezinta foarte bine dpdv tehnic, poti pune linistit 5W30, e un ulei mai fluid, care favorizeaza curatenia in motor si racirea acestuia.
5W40 ar compensa putin uzura.
10W40 nu face nici un bine, uzeaza motorul mai repede si il umple de depuneri.

| ArchangelElohim a răspuns:

Eu am folosit 10W40 si nu am intampinat nici o problema

| Simpatic a răspuns:

Uleiul se foloseste si in functie de uzura motorului!
Producatorul recomanda acel ulei tip 5w30 cand motorul este in stare perfecta si cat mai nou
La polul opus nu inseamna ca punand ulei cu indici de TIR motorul nu va manca ulei daca este uzat!
Se recomanda a se remedia problema unui motorul care mananca ulei si nu a se pune un ulei "gros" pentru a numai consuma ulei. Asta pentru ca un ulei mai "gros" nu va face decat sa aduca alte probleme in timp

| KovacsB a răspuns:

10W40 este un ulei ieftin de folosit la tigai care consuma ulei.Nu ca ar rezolva ceva, doar ca este mai ieftin.De aici a aparut legenda.
Daca motorul nu consuma ulei foloseste 5w30 de calitate cu inlocuire la 15. 000km.

| Moni_Moni_Si_Dani_1980 a răspuns:

10W40 Selenia

regis
| regis a răspuns:

Mergi evident pe mana producatorului, dar verifica manualul, nu cred ca recomanda doar 5W30. In general producătorii recomanda anumite uleiuri pe anumite regimuri de funcționare.
Probabil 5W30 are una din cele mai largi plaje de utilizare si nici ca pret nu sare calul, prin urmare ar fi o alegere foarte buna.
Ca marca, eu de cand am pus prima data Liqui Moly am hotărât ca nu voi mai folosi vreodată altceva.