Pe scurt:
-certificat inmatriculare
-carte de identitate
-contract vanzare-cumparare cu viza de la taxe si impozite.
Asta cand cumperi masina din Romania. E bine sa ceri si o copie dupa actul de identitate al vanzatorului.
Dupa ce mergi la taxe si impozite cu actele de mai sus, faci RCA pe numele tau, platesti taxa de certificat la CEC sau banca, apoi te programezi si mergi la serviciul de inmatriculari de pe raza judetului tau, predai toate actele + copie dupa RCA, cerere de inmatriculare, platesti 40 de lei pentru numere si inca 40 de lei taxa de numere preferentiale (daca vrei). Primesti in cateva ore numerele noi (alea vechi se predau impreuna cu actele), si o dovada inlocuitoare pentru certificat. In cateva zile iti vine certificatul nou prin posta.
Nu uita sa faci si rovinieta noua, daca mergi pe drumuri care necesita asta. Nu conteaza daca masina a avut rovinieta pe numerele vechi. Eventual faci cerere de modificare a datelor pe site-ul CNAIR, ca sa nu o platesti din nou.
Daca masina pe care o cumperi nu este inmatriculata in Romania, demersul este diferit, trebuie facuta omologarea, iar actele necesare difera; nu prea cunosc procedura aia.
1., O declari la taxe și impozite adică o luam în evidență, iar din anul următor îi platesti impozitul – în limbaj DITL (direcția de taxe și impozite locate) înscriere mijloc de transport. Pentru asta, mergeti la direcția de taxe și impozite de care aparțineti cu dosarul de acte.
Sediul potrivit e cel de la gara Obor, la parc
2. Îi faceti asigurare RCA în vederea înmatriculării – se face pe serie de șasiu și rămâne valabilă și după schimbarea care urmează.
3. O inmatriculati pe numele nostru, asta în traducere DRPCIV înseamnă transcriere vehicul. Poți face asta schimbând plăcuțele sau nu, poți schimba dacă vrei (fie că iei preferențiale sau nu) sau obligatoriu dacă schimbi județul.
În 48h lucrătoare iei actele înapoi de la ei și plăcuțele noi.
tadeee întreabă: