| cristisubiak a întrebat:

Ceau bă. Am o problemă şi chiar nu ştiu ce să fie baiu. Am un motor, am schimbat setul motor pe el, etc. Problema e în felul următor: Firul care vine de la bobina de inducţie şi se montează pe terminanul bujiei are curent. Am verificat odată cu ţinutul firului în mână în timp ce dădeam la pedală (nu-s normal) şi odată am pus firul pe motor, am dat la pedală şi o făcut scânteie. Dar când montez firul pe bujie dau la pedală de îmi sar plămânii din mine şi nu vrea să facă scânteie... Ce poate să fie buba?

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Poate fi ruptorul-distribuitor (delcou), platina, condensatorul daca-i pe benzina. Daca este cu injectie, bujia incandescenta.

| cristisubiak explică (pentru Salontanul):

Da atunci nu ar trebui să nu am curent pe fir? curent îmi dă, dar nu vrea bujia să facă scânteie.

| Salontanul a răspuns (pentru cristisubiak):

Pai firul este de la bobina catre delcou sau de la delcou catre bujie?
Nu mi-ai spus ce masina ai!

| OldSoul a răspuns:

Ok, incearca sa verifici bujia, cu fisa pusa pe ea, fac masa cu cadrul si dai la pedala, sa vezi daca bujia da scanteie. Eventual, alimentarea cu combustibil ai verificat-o? Ia benzina intr-o seringa si pune-o in capul pistonului, pune bujia si fisa, si dai o pedala, daca o ia si se opreste, ai probleme cu alimentarea (pompa de benzina probabil).