| anonim0007 a întrebat:

Cei care au un autoturism matiz..Cat va consuma? Dar acum nu exagerati spune-ti corect. Ca de. fiecare isi lauda masina ca a lui consuma cel mai putin, dar eu spun drept si nu ma laud matizul meu an de fabricatie 2005 imi consuma 9-10 % in afara, mi se pare destul de mult..si cand ai aud pe altii ca: aaa pai al meu consuma 4%..cand ai aud asa imi vine sa le dau una de mincinosi ce sunt si laudarosi.Iar acul de la benzina nu este niciodata stabil ba epe rosu..ba e la jumate.m-ar ajuta niste raspunsuri..in special pentru cunoscatori

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Consumul depinde de foarte multi factori, incepand de la un banal geam deschis si pana la stilul de condus.
Un consum de 9-10% in afara este insa exagerat, daca l-ai calculat corect evident ai o defectiune, cel mai probabil la sonda lambda. Si ca sa iti faci o idee, am detinut un Omega B de 1650 kg, motorizare de 2l 16V benzina 136 CP, consum exterior 7.2l, calculat de la plin la plin, pe o distanta totala de peste 3000 km (in Romania, doar pe judetene si nationale, fara autostrazi), fara a conduce "la consum" si cu 2-4 persoane in masina, cu bagajele aferente.

| 0rlando a răspuns:

Matiz care să consume 4%, eu nu am mai văzut, dar vărul meu, avea un Matiz de la firmă, care consuma mixt 6.5% și cam 7-8 în oraș, în funcție de trafic.
Oricum, 9% este mult pentru un Matiz, asta dacă mergi cu el normal, dacă mergi cu el tot timpul cu el supraturat, am auzit că sare consumul de 10%.

| SoulReaver a răspuns:

Da ai ceva probleme. Daca iti consuma 9-10% in afara in oras cat iti ia? 15? In ce oras locuiesti? In legatura cu acul de benzina poate fi plutitorul din rezervor sau o masa imperfecta.

| anonim0007 explică:

In oras imi ia cam 12-13%.Aveam rezervorul full, am resetat km de la 0 iar cand am parcurs 100km i-am facut iar plinul si a intrat 12, 67 litri(In Bucuresti)

| One1 a răspuns:

Vorbesc doar despre Matiz-urile ce nu au probele externe.
Matiz-ul daca este Euro 3 consuma mult, daca este Euro 4 consuma in jur de 4-5% in functie de stilul de mers.
Daca ai Euro 4 la matiz si consuma mult se poate din cauza unor probleme tehnice.