| Florian20405 a întrebat:

Ceva pareri de fabia 1.4 16v classic?
Buna? Economica? Cere bani la piese?
2002-2003 FUNDA!

14 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din cate stiu eu, 1.4 16v de pe golf 4 e cam nasol. Nu trage deloc bine, pleaca greoi de pe loc (asta am vazut cu ochii mei) si am auzit de multe cu motorul terminat. Consuma ulei daca nu-i pui exact ce-i trebuie si bagi in ea, consumul nu prea e economic... Eu unul nu m-as incurca cu asa ceva. Am avut in schimb Octavia I 1.6 8v 75 cai, motor despre care auzisem numai de rau, si am fost multumit de ea. Consum 5-6% in afara, 8-12% urban, cu talpa. De la 100km/h in sus galagioasa, top speed-ul 170 chinuit, 150 la orice ora. Manca ulei doar dupa ce trecea de 8500 km cu un schimb, in rest nu lingea nici un gram.

| Florian20405 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

1.6 SR stai calm, motoare cu injectie multi punct care trag destul de bine.Cu viteza, am auzit pe cineva care a cumparat masina noua si dupa 1 an 2, i-a dat 190 fara probleme, dar la 190 are limitator(grupu VAG).
1.4 16v cam stiu ce-l poarta capu trage binisor, probleme mari cu ele nu am auzit, cel putin de consumat ulei, in schimb la 1.6 16 v am auzit ca mananca ulei.Viteza duce undeva la 186-190 stiu pe cineva care a venit din Germania cu viteza asta ...acu depinde cati km are motorul cum a fost mers.Pe scurt NOROCU!

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

O masina din 2002-2003 e cam veche. Am condus si/sau am mers cu suficiente masini mai vechi de zece ani asa incat pot sa-ti zic ca nu merita investitiile pe care trebuie sa le faci in ele.
In rest, e o masina OK doar pentru oras si doar pentru persoanele fara familie.

| Florian20405 explică (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Am gasit varianta combi, eu zic ca e numai buna pentru o familie care nu e numeroasa, de mers merge din cate am auzit pe la cunostinte trage bine, de fugit fuge lejer 160-170, nu ai unde sa-i dai oricum.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru Florian20405):

Nu e vorba daca e combi sau nu e vorba ca este o masina destul de inghesuita. N-au loc sa stea confortabil si pasagerii din fata si cei din spate (cei din fata trebuie sa traga scaunele ca sa aiba loc de picioare cei din spate si uite asa nu sta nimeni comod)
1.4 16v trage bine doar daca e varianta de 101 cp desi si pe aia as caracteriza-o ca fiind ''mult zgomot pentr nimic''.
Si in plus tinuta de drum la Fabia este mult mai modesta ca la Octavia sau Superb. E zgomotoasa in interior peste 100 km/h si se simt curentii de aer foarte usor (am condus si masini mai stabile pe sosea decat Fabia)

Nu zic ca fabia este cea mai stabila masina, insa se tine bine, mult mai bine ca un logan.Inghesuita,hmm inghesuita pentru cei care sunt inalti intr-adevar, insa cei care au pana in 1.80 e ok.Adica eu detin o fabia dar nu combi, si am mers cu ea 4 persoane +bagaje la mare (400 km) dar nu motor de 1.4, si nu am fost inghesuiti,chiar comfortabila,am fost si cu logan, clio si nu se compara, loganu da e mai mare la spatiu, insa la comfort e praf, am mers 100 km deja ma durea pe romaneste "curu".
Intre 75 cp si 101 cp nu e aproape nici o diferenta, se simte doar cand urci la deal.Cu 150 km/h la fabia, nu am tras de ea la viteza aia si curentii de aer nu se simteau nu nimic, adica cel putin la fabia care o detin, depinde mult de masina.Per total de a mea sunt foarte multumit, suntem o familie insa vrem ceva mai mare la porbagaj big grin.Am detinut si logan si megane si pana in prezent nu prea se compara cu fabia,cel putin din punctul meu de vedere,adica comfort, putere, fiabilitate...
La consum loganu sta mai bine ca fabia, chiar ma miram, loganu e mai usor ca o fabie laughing...

''Nu zic ca fabia este cea mai stabila masina, insa se tine bine, mult mai bine ca un logan''

De fapt tot pe acolo e... Logan 2 se tine chiar mai bine ca fabia din 2002-2003. La fel si noul clio. Am condus si Fabia si Logan si Linea si Astra si toate sunt cam pe acolo (cu mici diferente). Ma refer aici la modelele mai vechi de 2008 la cele mai noi nu ma pronunt.

''Intre 75 cp si 101 cp nu e aproape nici o diferenta''

E diferenta uriasa, motoarele peste 100 cp sunt capabile sa faca depasiri pe sosea, cu cele de 75 cp ai probleme serioase la depasirea unui tir. La deal nu conteaza puterea si cuplu, conteaza inertia si viteza cu care vii de la vale. Eu dealurile le urc in treapta a V-a mai bine ca altii in treapta a III-a fiindca stiu sa ma folosesc de fizica.
Megane e cu totu alta mancare de pesti, e o masina superioara Loganului sau fabiei (e la nivel de Octavia) fiind si dintr-o clasa superioara celor doua. La consum conteaza mai multe aspecte. Nu uita ca Skoda este o marca Low-cost nicidecum o masina premium. Renault face si masini low cost si masini premium (iar Megane nu face parte din niciuna dintre clase)

Megane asta facut din ziua de azi, insa cel din 2000-2001 nu se compara cu fabia, e cam tot la fel ca loganu acel megane.Hai sa nu comparam masini din 2010 cu masini din 2001.
Loganu iti garantez eu ca e mult mai prost ca fabia, si al motorizari si la mai multe, acu gusturile nu se discuta. Loganu de 1.4 mpi e bunicel pentru el dar se trage calumea de el intr-o depasire cam la toate motoarele de 1.4 care nu au turbina sau care au sub 80 cp
Ma rog eu nu vreau masina sportiva,masina sportiva am,o fabia RS,dar vreau ceva care sa tina si cu famia,consum precum fabia combi, golf, octavia
Logan, megane clio astea nu-s masini laughing) cel putin pentru mine, nu-mi place clio si logan am facut cu fabia 1.4 a unui prieten ce-i drept 16v nu mpi si sa luam in considerare ca fabia e mai grea ca un logan.Deci sa nu comparam aceste doua masini, chiar daca e logan mai mare, mai bun in nici un caz nu a fost si nu va fi. Fabia are mult mai multe motorizari fata de logan ...hai sa vorbim despre astea noi...
Fabia: 1.2 HTP 75 cp; 1.2 TSI 105 cp; 1.4 86 cp; 1.4 TSI 122 cp 160 cp si 195 cp bi-turbo cea vRS; 1.6 16v 105 cp; 1.6 TDI 105 cp; 1.9 TDI 105 cp.
Logan:0.9 Tce 90 cp; 1.2 16v 75 cp si 1.5 dci 75 si 90 cp.

Clar motoare diferite, comfort.La fabia de la 122 cp in sus a venit cu punte independenta spate, clar alt comfort dar si alt pret.
Daca ar fi sa compari loganu din 2006 si fabia din 2002, ca si dotari comfort fiabilitate, putere e peste cu toate ca e mai veche.

Nu ma omor dupa Logan la fel cum nu ma omor nici dupa Fabia. Dar la cate masini am condus la viata mea ma simt in stare sa-mi dau cu parerea despre un model sau altu. Daca vorbim strict de masinile mai noi de 2008 afla ca nu prea mai conteaza marca, cam toate sunt la fel (conteaza doar dotarile iar masinile premium sunt cele mai dotate). Daca ne referim la masini mai vechi de 2008 te anunt ca asemanarea intre clasele de masini (cu exceptia celor premium) este izbitoare (toate masinile din clasa mini sunt la fel, toate masinile din clasa mica sunt la fel, toate masinile din clasa medie compacat sunt la fel, etc) Am subliniat masini premium pentru ca evident nu poti compara un Matiz cu un Mini Cooper (de exemplu). Am mai invatat de la viata ca important e sa-ti placa masina pe care o conduci si nu marca. Am mers mult timp cu un Audi 80 si pot sa-ti zic ca am iubit masina aia (desi inainte mersesem si cu Chrysler si cu Mercedes). O masina intretinuta pe care tu o intretii e cea mai buna masina, indiferent de marca.

| Maioru a răspuns:

Fabia Classic am inteles ca nu prea are dotari.Motoarele sunt de wv. Golf, bunicele, consum mediu afara+oras cam de 6-7 l%. Daca este hatch-back ceva probleme pe la telescoapele spate si bucsi.Slabuta la partea electrica, in rest pret la piese acceptabil, oricum mai ieftin ca la Peugeot sau Renault.

| Florian20405 explică (pentru Maioru):

Classic am zis eu...are minimum de dotari, abs asr esp epc geamuri electrce 8xairbag radio etc alea nu se mai pun e clar ca la o masina ca asta trebuie sa vina standard aceste dotari.E combi masina.

| Drxx_Mihai_1990 a răspuns:

Iti recomand skoda fabia 6y de 1.9 tdi crede-ma 1.4 e o panarama pe langa 1.9 tdi... deci iti recomand skoda fabia 6y model brack 1.9 tdi e mai ecomoma si mai puternica de 100 de ori fata de 1.4... dar na daca un om nu are destui bani isi ea ceva mai mic

| Drxx_Mihai_1990 a răspuns:

Si are tata skoda fabia 6y de 1.9 TDI si a ajuns in 210 km/h is puternice si econome... merita cumparate