| anonim15 a întrebat:

Cine imi poate spune si mie niste retete de prajituri? Va multumesc.

2 răspunsuri:
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Am găsit o reţetă simplă de rafaelo pe care vreau să o încerc. Partea faină e că nu au nevoie de coacere.
Ai nevoie de: 250 g zahăr pudră, 250 g unt/margarină, 250 g lapte praf, 250 g nucă de cocos, alune nesărate sau nuci.
Freci bine untul cu zahăr, amesteci cu laptele praf şi nuca de cocos. Faci biluţe cam de dimensiunea unei nuci, cu o alună în mijloc şi le tăvăleşti prin nucă de cocos.
Apropo... vezi că ai greşit categoria happy (Auto&moto)

| DiannaDi a răspuns:


Tort de biscuiti si fructe confiate

Ingrediente:

750 g biscuiti, 50 g nuci taiate fin, 1 paharel rom sau lichior, fructe confiate, 3/4 pahar zahar, 2 pahare apa, 1 lingura cacaua, 200 g unt, 3 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 pahar lapte, 1 pahar zahar, galbenus.

Mod de preparare:

1. Se leaga nu prea tare un sirop din zahar, cacaua, apa si se lasa sa se raceasca. Se piseaza biscuitii, se amesteca cu nucile, fructe confiate taiate marunt, cu romul si siropul rece.

2. Crema se obtine din faina, cacaua, zahar si lapte si se aseaza pe foc mestecand in continuu pana ce devine ca o smantana groasa, cand se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

3. Separat se freaca spuma untul cu galbenusul, apoi se adauga treptat crema rece. Din aceasta crema se scot 3-4 linguri care se amesteca in compozitia cu biscuiti.

4. Se aseaza aceasta compozitie pe o farfurie lunga si se da forma unui tort dreptunghiular, cu ajutorul cutitului.

5. Cu restul de crema se imbraca tortul care se garniseste deasupra cu fructe confiate.


Briose cu visine si ciocolata

Ingrediente:

80 g. ciocolata, 75 g. unt moale, 120 g. zahar, 4 oua, 30 g. faina, 2 lingurite praf de copt, 3 linguri lapte, 200 g. nuci sau alune macinate, 200 g. visine proaspete sau congelate, sare, 1/2 lingurita scortisoara (optional)

Mod de preparare:

1. Se bate untul cu 100 g. zahar. Separati ouale, galbenusurile le puneti pe rand

http://www.prajituri.info/

http://gastronomie.ele.ro/Prajituri_--rc154.html

succes si sarbatori fericite:*