anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Copilul are 4 ani, mai trebuie scaun special pentru masina?

10 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Pentru siguranta ta la volan, netinand cont de legislatie eu îti recomand sa folosesti scaunul special pentru copil.

| kathessa a răspuns:

Da, evident ca are nevoie. Este in suguranta si sta si mult mai confortabil. Poate dormi, minca, se poate juca si tu poti conduce in liniste.
Sint obligatorii pina la 12 ani in alte tari. De ce sa nu stea in scaunel? Exista o gramada de site-uri cu produse din acestea ieftine, bune, omologate. De ce sa nu previi? Ti-ai ierta-o vreodata daca ar pati copilul ceva, desi puteai sa-l pui la adapost?

| mami a răspuns:

Daca treci frontiera spre vest este obligatoriu pana la 6 ani
la noi in RO oricum parintzii nu prea au simtzul responsabilitatzii, cand vad copii pe scaunul de langa sofer sau in bratzele acestuia sau scosi pana la brau pe geam si politzia intoarce capul si face ca nu vede, mi se face pielea gaina

| Silvia a răspuns:

Nu... e destul de marewinking

| nickname.a.plecat.de.pe.tpu a răspuns:

Nepotelul meu are aproape 2 ani si nu sta in scaun special pentru masina. happy La 4 ani este maricel, poate sa stea si fara el cred.

| Haydee a răspuns:

Nu, copilul e deja mare isi poate pune centura.

| oaiapufoasa24 a răspuns:

Nu, nu mai are nevoie.

| mitzu09 a răspuns:

In romania nu iti trebuie dar daca pleci in alta parte mi se pare k trebuie pana la varsta de 6 ani :d

| rapprey a răspuns:

Depinde in ce tara.in romania poti sa il ti pana la ce varsta doresti pentru ca nimeni nu te controleaza.in alte tari europene este obligatoriu pana la 5-6 ani. cel mai bine este sa fie tinut pana la 6 ani pentru siguranta

| sandra_9169 a răspuns:

Poate da poate nu