| Goddessss a întrebat:

Credeți ca pot găsi o mașina bună pana în 10 mii de euro?
sunt praf atâta la mașini cât si la bani.
mersi!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Second hand buna poati gasi doar cu mare noroc, dar trebuie sa iei cu tine pe cineva cu adevarat super priceput in ale masinilor si recomand si verificare amanuntita in service.
Mai toate tigaile vandute in Romania sunt cu defecte ascunse, chiar eu am vazut la unul dintre cei mai mari dealeri autorizati manevrele si viciile ce le aveau masinile vandute, daca unii care au parcuri de peste 300 de masini fac smecherii cu atat mai mult ar face un samsar care vinde 1-2.
Ieftin si bun nu exista in niciun domeniu, astia care te incurajeaza sa iei masini vechi rulate nu au vazut in viata lor o masina noua decat in filme.
Cum ti s-a si spus daca vrei lucru de calitate iei masina noua, mai strangi bani sau faci rate pentru diferenta si aia e.
Eu sunt la a 3- a mea masina personala noua si nu regret niciun ban dat, dar am bagat bani in revizii la reprezentante, piese, casco, impozite si taxe, RCA etc ca imi faceam si villa si ramaneam si cu bani, eu nu de prost am ales lucru nou ci pentru 1. stiu ca nu ma inseala un cotei cu 6 clase care vinde si el harburi luate cu timiri ce din Germania si 2. 5 ani de zile schimbi doar consumabile, daca ai grija cat de cat de masina, cum o conduci.
Stimabilii precum claudiu-1997 care zic ca nu au nicio problema la tigaile lor de 5000 de euro si 600.000 de km reali dau raspunsuri subiective, toata lumea isi iubeste epava buna sau rea, dar haideti sa punem aceste masini super rulate pe diagnoza, sa facem test de compresie sa verificam bucsaraie si tot ce trebuie pun pariu ca pe o coala A4 nu incape tot ce are el de schimbat ca masina aceea sa fie buna.
Am doua masini dintre care una are 3 ani de zile de cand am luat-o de noua, de la drumurile din Romania si asta necesita cand si cand investitie, asa ca ce vorbeste unul aiurea ca el cumpara o masina de 10 ani vechime o mai ruleaza 3-4 ani si ea dupa 14 ani e buna, imi vine sa rad.

Daca alegi o masina second sa stii ca e o loterie, sfatul meu alege o masina pe benzina motor aspirat, dieselurile sunt niste tigai rulate prin afara sute de mii de km ca practic pentru asta au fost luate pentru a face strainul naveta cu ea si pentru a cara obiecte grele, dieselul este o masina de tractiune o arata cuplul mare ce il au aceste motoare. Si diesel nici numai este agreat in tarile civilizate din afara, de aceea 80-90% din vechiturile aflate la vanzare in Romania sunt masini diesel, pentru ca strainii le arunca ca-s poluante si in zonele de centru din Germania, Franta etc nu mai au voie, de asta orice taranoi de samsar acum pleaca si aduce o caruta de acolo, de asta toti meltenii din Ro au si ei masini, nu vedeam atatea masini acum 15-20 de ani, de ce oare? nu descoperise meltenii inca apa calda, nu stiau de VW sau bmw, audi vechi si ras tocite si nu aveau nici euro in buzunat DAR nici tigai nu prea vedeai!

| Goddessss explică (pentru Simpatic):

îți mulțumesc din tot sufletul!
nici n am cuvinte, ti am zis ca s nepriceputa.
o sa găsesc eu o soluție, răbdarea e cheia

| Simpatic a răspuns (pentru Goddessss):

Multumesc pentru funda.

Inteleg ca nu toata lumea e dispusa sa investeasca zeci de mii de euro intr-o masina noua, de aceea chiar si daca optezi pentru o masina second hand :
- iti iei cu tine un mecanic, un amic, o ruda cineva care chiar se pricepe la masini si o poate testa inainte de achizitie: sunet, tinuta de drum, aspect, cum arata sub capota, un cunoscator isi da seama dupa anumite chestii daca o masina a fost avariata serios, sudata etc
- recomand a se face verificarea masinii si in service autorizat RAR inainte de achizitie, verificarea o platesti tu ca si cumparator evident
- verificarea preliminara a kilometrilor si eventualelor avarii suferite, cu seria de sasiu pe Carvertical, e in jur de 100 de lei daca imi aduc bine aminte verificarea
- mergi pe masini cu motoar benzina aspirat (nu turbo), acestea sunt mai fiabile si avand mai putine piese in compartimentul motor decat masinile turbo (turbo diesel, turbo-benzina) se strica mai rar sau ai de investit mai putini bani in timp in ele. pentru cunoscatori dau un simplu exemplu, masinile diesel folosesc volant(a) masa dubla, cand o schimbi costa dupa cum zice si numele dublu fata de cat costa sa schimbi un volant la o benzinara-masa simpla.
-nu in ultimul rand fii atenta ce cilindree vei avea la motor, o masina de cilindree mare, e scumpa ca si impozit si rca; RCA-urile s-au dublat dupa falimentul escrocilor de la city insurance -asta a dat peste cap piata asiguratorilor RCA si politele RCA s-au dublat pentru toata lumea, deci daca iti vei lua o masina de cilindree 1.4-2.0 sa zicem, mai mult ca sigur vei fi nevoita sa o inmatriculezi pe numele unui parinte al tau care are permis de mai multi ani si nu a avut incidente, fie e mai in varsta, asta pentru ca tu fiind tanara oricum vei plati cel putin dublu prin faptul ca esti tanara si inca o data vei avea de suferit ca si cost RCA prin faptul ca politele s-au dublat. Cei trecuti de un 50-60 de ani sa zicem au deja o scadere la pretul final al RCA-ului, datorita varstei... legat de RCA poti discuta cu orice broker de asigurari din orasul tau, te va lamuri el.Dar cand cumperi masina e bine sa faci actele de vanzare-cumparare cu parintele tau langa tine si pe numele lui, castigi banuti la chestia asta.
-daca totul e in regula o cumperi!
Sa ne spui la urma ce model de masina ai achizitionat.

Pentru cei care vor sa imi dea hate sa stie ca nu-s mare priceput, nu-s nici samsar nici dealer, sunt doar un om care a invatat lucruri cumparand ici colo cateo masina pentru uz personal, fie second fie noua.

16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce poti cumpara cu banii pe care îi ai sunt niste vechituri care polueaza si primaria vrea sa puna taxe mari pe asemenea masini, cel mai bine mai stringe bani sa i ti i ei o masina mai nouă care nu polueaza, alea din 2009, 2010 deja au 11 ani de fabricatie si au fost folosite in draci, risti sa i ei un hîrb, de ce nu vrei o dacie nouă din fabrică? Ca acum au aparut modele mai noi.

| Xela90 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Eu am luat ford fiesta 2008 automată cu 6mii€ cu garanție și merge belea.

| Simpatic a răspuns (pentru Xela90):

Garantie la ce cumetre? la filtre si ulei?
la ce poate da un dealer ce vinde masini rulate (second hand) garantie? sunt si eu curios ca eu am garantie la doua masini noi si vrei sa ti-o zic pe aia dreapta garantia nu acopera tot la o masina noua, adica ai fie 3+2 fie 2+2 fie 5+2 ani garantie, ultimii ani din coada reprezinta garantia limitata care nu cuprinde piese importante precum becuri faruri ( un bec cu modul led ajunge la cateva sute de euro!), anumiti senzori etc iar dumneata imi zici ca un dealer oarecare care vinde masini rulate imi da garantie la motor, pe bune? eu iti zic ca e doar ceva scris pe o foaie DAR IA SA TE DUCI CU O PROBLEMA REALA SA VEDEM DACA TI-O REZOLVA!?
Si eu iti pot da in scris garantie, asa din vorbe fara fapte...
Am zis masinile sh sunt loterie unele sunt bune altele sunt de aruncat la gunoi.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Gasesti.
Dar trebuie sa iti formezi o idee despre ce vrei mai exact, si sa mergi cu mine in cautarea ei happy
Sau cu alt priceput/mecanic.

| relian a răspuns:

Cumperi masina din alta tara,din Germania de exemplu de la un privat care si-a luat una noua si o vinde pe cea veche.

Alta idee cumperi masini accidentate si le repari, stii sigur ce problema este, dar din astea mai noi si care nu-s platite, care inca is alea bancii si banca sau asigurarea o vinde.

Ori spui mie ce masina vrei, eu cumpar, cand viu in vacanta tio aduc si aia e laughing

| Wr3nch a răspuns:

Da. Eu as merge pe una noua, ca nu te incurci din start cu ce trebuie sa repari, schimbi, etc.

| Goddessss explică (pentru Wr3nch):

Bun, hmm. am nevoie de idei. orice in afara de marca Dacia

| Frank51 a răspuns:

Da. Dacă vrei să ieși cât mai bine te orientezi la o mașină rulată 5-10k km.

Răspuns utilizator avertizat
| RoCkKiD a răspuns:

Da, se poate. Depinde ce asteptari ai de la masina aia, daca nu vrei nu stiu ce dotari ai putea sa gasesti si noua.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Eu mi-am luat masina buna si la 5.000 euro. Inca nu am avut probleme la ea, asta dupa 40. 000km si 3 ani. Faptul ca am mai schimbat o frana, cauciuc, etc nu intra la probleme.
Tu ce vrei sa faci cu masina respectiva? Unde o folosesti, cati pasageri o sa ai in general, cat de sportiva vrei sa fie? Pot sa iti recomand orice de la VW polo 1.4 MPI la Seria 5 de 200cp. Dar depinde de ce ai tu nevoie ca marime, putere, etc.
Daca nu esti sigur, as zice sa mergi pe un Renault Megane 1.6 MPI pentru benzina sau 1.5 DCI 110cp pentru motorina. E o masina fiabila, spatioasa, confortabila, dotata si suficient de puternica pentru drumurile din Romania. In bugetul tau gasesti unul 2015 cu km putini in stare excelenta in Germania si iti raman si bani pentru transport si acte.

Răspuns utilizator avertizat
| Xela90 a răspuns:

Cu 10.000€ poți lua dacia Nouă, altceva nu iei, la mâna 2 iei ford, mercedes, bmw, cam atât până în 7-9mii€ și automată.