Clipul de mai jos e din Addis Abeba, Etiopia. Intr-o intersectie aglomerata, chiar si fara semafor sau dirijare, traficul e neperturbat.
Crezi ca asta s-ar putea intampla si in Romania?
Am văzut ceva similar într-o intersecție mult mai aglomerată din Tehran. La noi abia se circulă cu semafoare, semne și agenți într-o intersecție oarecare, deci clar nu.
Cu mult respect in trafic, in Romania clar ar fi accidente din 5 in 5 secunde...
S-ar putea, exista suficienti soferi civilizati si in Romania, dar nu in Bucuresti sau Pitesti. La mine in judet e aproape ceva de genul, in alte judete am vazut soferi si mai calmi. In schimb, cand ma duc in unele zone din Moldova (nu peste Prut), sunt claxonat si injurat de soferii de acolo de parca ar fi evitat o coliziune cu mine, pentru ca sunt mai pe faza decat ei, si trec giratoriul inainte sa plece ei de pe loc, desi ar trebui sa le dau prioritate. In schimb in Iasi e foarte aglomerat in unele zone si la unele ore, insa soferii nu sunt dobitoci. Asta pentru ca majoritatea sunt tineri. Unde-s bosorogi la volan, apare si stresul. Unde e stres la volan, apar injuraturi si situatii care pe unii ii depasesc.
Peste 90% din participantii la trafic din Romania sunt conducatori auto, nu soferi. Peste 90% din participantii la trafic din Romania se pierd atunci cand ii pui sa conduca pentru prima data intr-un loc necunoscut, merg haotic si produc accidente.
Eu cred ca NU ar fi posibil asa ceva la noi in tara, la noi pe sosele e plin de fecioare neprihanite.
Clar nu, romanii sunt mult prea aroganti, nu ar lasa pe cineva sa treaca in fata lor, fara ordin!
Nu, niciodata.Nu aveam strazi. la noi se circula bara la bara. ar un haos prin Bucuresti. la ei nu exista accidente, si injuraturi. dar e singura tara din lume.
La noi se intampla lucruri mai mizerabile ca aia. Macar de-ar fi aia problema noastra. Sa nu uitam ca,, minunatul" Bucuresti, este plin de gunoi, si cersetori. Ar fi buna o intersectie dinaceeasta, poate mai calca cateva jivine. Si dupa sa ne gandim la saracii caini. Omul e drac.
Se poate intampla ca la ce soferi avem si cine stie cum o sa ajunga aceasta tara daca nu este condusa bine