Probabil exista oscaro in Romania, bagi VIN-ul masinii sau codul de omologare european care e sub capota si iti scoate toate piesele care sant compatibile cu masina, un mecanic face comanda si nu iti cere mult daca nu te descurci
Filtru se pune fctie de ce masina ai ce model ce an etc.Deci spui la magazin am masina x din anul y modelul asta cu motorul asta si ala iti poate spune ce filtru trebuie.Ce conteaza f mult este doara gaura aia filetata din filtru,aia trebuie sa fie de marimea masinii tale si desigur filtru ca marime fizica,nu poti sa pui stiu si eu ditai flitru daca nu are loc,chiar daca se insurubeaza .
Desigur sunt filtre si filtre,ma refer cine le fabrica,calitatea lor, deci brandul il alegi tu, dar fiecare brand are un nume, cod, marime a filtrului diferita de la un brand la altul, deci mai intai te hotararsti ce brand vrei dupa intrebi ce model de filtru si cumperi.In alte tari in magazinele care vand filtre si chestii auto, sunt cataloage cu toate msinile si modelel si anii, cauti masina ta dupa datele astea chiar si motorul scrie acolo codu de motor, cauti si iti dau brandurile de filtre ce le vand aia si tu stii asa sa cumperi singur ce ai nevoie.Dar nu stiu daca in RO au aia asa ceva, cataloage de genul asta
Cand cumperi uleiul, la acel magazin, vanzatorul trebuie sa se uite online pe magazinul dedicat, sa caute filtru de ulei care se potriveste 100% la masina ta. De regula se verifica cu VIN-ul masinii, iar vanzatorul trebuie sa stie exact ce filtru trebuie sa iti dea, nu se poate sa greseasca(cel putin nu ar trebui).
enovationhd întreabă: