anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum cobori o pantă la dreapta într-o curte cu înclinație destul de mare? Ajunge să bag 1 și mai pișc un pic frana înainte de a vira? Dacă o las să coboare și pun frana moare motorul sau cobor cu ambreiajul apăsat+ frână? Am înțeles din alte comentarii de genul, cică dupa aia ai probleme cu frânele și că e mai bine cu frâna de motor. Păi totuși nu-i prea mare viteza?

8 răspunsuri:
| bogo93 a răspuns:

Nu mai bine o lași pe liber si cobori cu frana de motor? Așa nu iti moare motorul si când nu mai înaintează bagi 1 restul cred ca știi.
Merge sa cobori si din ambreiaj si frana dar nu prea este indicat.

| Valyasdfg a răspuns (pentru bogo93):

Am observat ai dreptate, am făcut pe viu, mersi

| sierra1 a răspuns (pentru Valyasdfg):

"lași pe liber si cobori cu frana de motor"

Contradictoriu.
Lași pe liber - ințelegem că scoți din viteză (punctul neutru)
Cobori cu frîna de motor - adică este băgată într-o viteză (oarecare)

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru bogo93):

Nu stii ce spui. Pai ori o scoti din viteza, ori cobori cu frana de motor?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa stii ca nu exista un standard in condus. Te adaptezi la situatia din trafic. Eu probabil as cobora cu ambreiajul apasat si frana, depinde cat de mare e panta aia.

| qest11 a răspuns:

Cand cobori, si ai o curba stransa care nu iti permite sa mergi cu vitaza 1 in frana de motor, deci viteza foarte mica, poti merge pe liber sau in viteza 1 cu ambreiajul apasat si piciorul pe frana. Uneori in frana de motor la viteza 1 poti merge mult prea repede cat sa ei un viraj. Iarna e mai greu pentru ca ai doar optiunea franei de motor. Eu am trecut prin asta, si eram la limita sa ajung in sant chiar fiind in viteza 1.

| Mihai1810 a răspuns (pentru bogo93):

O lași pe liber si cobori cu frana de motor? Cum vine asta? cred ca habar n-ai ce inseamna frana de motor

| Valyasdfg a răspuns (pentru Mihai1810):

Am băgat 1, am lăsat ambreiajul ușor, fără frână și o încetinit ea singură și gata, mersi