| Frank51 a întrebat:

Cum e motorul 1.6 FSI de pe A3 8P?

7 răspunsuri:
| gogu220 a răspuns:

Bă, e frumos, micuţ, catifelat si merge ca şi uns dacă îi pui ulei.

Răspuns utilizator avertizat
| Adi88 a răspuns:

1.6 FSI papa ului la greu. Te as sfatui sa mergi pe un diesel

| Frank51 explică (pentru Adi88):

Am avut diesel 1.9 140hp si am vandut-o acum 2 luni pentru ca era pacatoasa, si plus de asta acum stau in oras si vreau o benzinara. Daca nu te superi sa imi aduci si 2 argumente de ce papa ulei ar fi super. Eu auzisem ca cele de dupa 2008 papa ulei.

| Adi88 a răspuns (pentru Frank51):

Cele cu 2.0 is bune, am avut unul si a fost ok. Cei drept daca mergi prin in oras mult, da este de preferat un benzinar. Nu stiu exact e aceiasi treaba ca la motoarele pe benzina de la opel asta G ma referer la 1.6 16 V. Tot asa consuma si alea periodic. Am intrevat mai multi mecani si ras lor a fost: asa sunt facute ele sa si faca ungerea nu s defecte. Presupun ca e aceiasi tr si la A3 nu stiu ce sa zic. Dupa logica mea nici un motor bun nu ar tr sa pape ulei deloc nici un gram

| Frank51 explică (pentru Adi88):

Mecanicii ar trebui sa stie problemele masinilor dar foarte putini isi dau interesul si stiu cu adevarat, majoritatea doar repeta ce zic altii. Motoarele de dupa 2010 sunt facute mai slab calitativ si probabil din aceasta cauza consuma ulei, in nici-un caz nu este normal. Una peste alta, daca ai grija de masina, orice masina ar fi nu se strica asa usor, masinile se strica pentru ca nu sunt intretinute corespunzator.

| mikeyr0cks a răspuns:

Orienteaza-te pe motarele de 2.0 de la VAG, in special cele cu seria EA888. Sunt gandite bine si au foarte putine probleme. Daca iti iei un a3 2.0 tfsi ( in cazul in care vrei neaparat benzina) o sa fii multumit. In cazul in care esti decis ca vrei neaparat modelul 8P si vrei un motor sa te tine, as zice ca cel mai fiabil este 1. 9TDI ( desi urasc diesel-ul, trebuie sa recunosc ca 1.9-le este facut sa reziste).